Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Middelfart Sejlklub tænker sig om og giver mere forspring til de små både, det burde alle sejlklubber i Danmark gøre, så sejlerne er samlet. Her ses en X-79 besætning fra Faaborg i Palby Fyn Cup. Foto: Troels Lykke

Små både får mere forspring, og det giver tættere målgang i Vejlbylund Brandsø Rundt

Vejlbylund Brandsø Rundt, der sejles lørdag den 3. september, er årets kapsejladsmæssige højdepunkt i Middelfart Sejlklub. Som noget nyt i sejladsen forventes en mere samlet målgang, da mindre både får et større forspring i den 28 sømil lange sejlads.

Af Troels Lykke |

Middelfart Sejlklub lægger i disse uger sidste hånd på planlægningen af Vejlbyllund Brandsø Rundt, der sejles lørdag den 3. september.

Sejladsen havde premiere i 1964 og sejles derfor næste år for 60. gang. Det gør den til en af Danmarks ældste distancekapsejladser, et højdepunkt for klubben og til lidt af en institution for områdets sejlere.

Tættere målgang giver både mere spænding og atmosfære

Omkring 50 af de dygtigste besætninger fra Trekantområdet - og dermed omkring 200 sejlere - forventes at lægge vejen forbi kapsejladsen.

- Jeg har deltaget i rigtig mange stævner i klassebåde. Det giver noget ekstra til oplevelsen, når de helt ens både kommer tæt i mål indenfor nogen minutter. Samtidig betyder det, at man naturligt samles på land efter dagens sejladser og giver sig tid til en snak og en forfriskning, en grillpølse eller en kop kaffe, forklarer koordinator Karsten Svenningsen, Middelfart Sejlklub, og uddyber: 

- Den stemning kunne vi godt tænke os at få lidt af til Vejlbylund Brandsø Rundt, så vi har besluttet at sprede starterne, så de mindre både får et større forspring, der giver dem en reel chance for at komme først over linken. Det fører til en mere samlet målgang, og vi regner med, at det efterfølgende også resulterer i flere mennesker på havnen.

Hele Middelfart er inviteret

Der er ingen tvivl om, Vejlbylund Brandsø Rundt er årets kapsejladsmæssige højdepunkt for Middelfart Sejlklub.

- Så vi arbejder på at skabe en stemning omkring sejladsen, som lokker flere af de sejlere i Middelfart, der normalt ikke sejler med, til at tage del i begivenheden på land, siger Lene Melson, der er en del af det store korps af hjælpere i klubben, og fortsætter:

. Vi overvejer også, hvordan vi på længere sigt kan give Middelfarts borgere i bred forstand lyst til at lægge vejen forbi og nyde atmosfæren. Livet på og ved vandet trækker i flere og flere mennesker, og vi håber, at vi kan bidrage til at skubbe på.

Præmier i farvandet

Det er ikke kun stemningen på land, som sejlerne kan se frem til. Også en række præmier venter deltagerne, når mållinjen er krydset:

- Sidst men ikke mindst bidrager samarbejdet med vores nye navnesponsor Vejlbylund til et bredere økonomisk grundlag for sejladsen. Det skal også komme sejlerne til gode, og derfor vil der i år ikke alene være gavekort til nr. 1, 2 og 3 i hvert løb. Vi kommer også til at trække lod blandt deltagerne om præmier til en samlet værdi af omkring kr. 20.000, runder Karsten Svenningsen af.

Læs mere her: www.brandsoerundt.dk/

content-loader
content-loader
content-loader