Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Christian Nygaard tog en andenplads.

Så lykkedes det: Foilende danskere tog hele podiet ved Schweriner Cat Cup

Øverst på podiet var for tredje gang i Schwerin Thomas Paasch fra Middelfart Sejlklub med syv point efter syv sejladser og en enkelt fratrækker. På andenpladsen kom Christian Nygaard, mens Peter Boldsen fik det tredje trin på skamlen. Tophastigheden var på 25 knob.

Af Troels Lykke |

Stort set hver gang de danske A-cat-sejlere de seneste år har været til stævner i Nordtyskland, har det været med et mere og mere realistisk mål om, at podiet skulle indtages af danske sejlere.

I weekenden 23.-24. april lykkedes det så endelig til den traditionsrige Schweriner Cat Cup. Øverst på podiet havde sejlerne for tredje gang i Schwerin Thomas Paasch med syv point efter syv sejladser og en enkelt fratrækker.

På andenpladsen kom KDY'eren Christian Nygaard med 10 point. Peter Boldsen fra Egå Sejlklub fik det tredje trin på skamlen med 23 point. Som om Danmark ikke allerede havde vist, hvor skabet skulle stå, kom belgiske Wim Deca med base i Middelfart ind som nr. 4 med 27 point.

Hastigheder på 25 knob

De syv sejladser fordelte sig med fire lørdag og tre søndag. Efter næsten to timers venten på stabil vind lørdag blev der sat gang i sejladserne.

- Herefter gik det heldigvis som smurt med at få sendt de i alt syv deltagende cat-sejlere afsted med rullende starter sejlads efter sejlads. Vinden var fin begge dage, forklarer 55-årige Christian Nygaard til Minbaad.dk og uddyber:

- Lørdag havde vi dog perioder, hvor let vind gjorde foilingen marginal - en disciplin, der helt bogstaveligt skiller vandene. Søndag var der fuld skrue på hele dagen med hastigheder i nærheden af de 25 knob.

Skønne danske stævner i sigte

Som dansk A-cat-sejler må man derfor lede længe efter en mere suveræn start på sæsonen:

- Schwerin blev på den måde en god start på 2022-sæsonen for de foilende danske A-cat-sejlere. Foran os har vi flere skønne danske stævner i Aarhus, Skovshoved, Kerteminde og Middelfart plus EM på Garda med mindst tre danske deltagere. Sæsonen afrundes til oktober i Wismar med det tyske mesterskab. Mon ikke målet til den tid også bliver et rent dansk podie, forklarer Christian Nygaard.

På F18-banen kunne man ligeledes finde danske sejlere i form af Tom Bøjland og Charlotte Engelsen. Her drillede vinden dog, og podiepladsen endte med at være tre point væk.

Resultatliste 

content-loader
content-loader
content-loader