Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Tom Bøjland ses her lige efter start i Svendborg fredag formiddag, hvor han spurtede fra alle. Foto: Troels Lykke

A-Cat 3. båd i mål i Silverrudder trods grundstødninger

52-årige Tom Bøjland førte længe Silverrudder, solo rundt om Fyn, men blev passeret da han gik rundt en halv time på Svelmø, tæt ved Svendborg. GPS virkede ikke. Nu er han i mål. Trimaran Black Marlin først.

Af Troels Lykke |

Familiefaderen Tom Bøjland, der til dagligt bor i Søborg, men sejler i Skovshoved, skriver på facebook i nat.

- Slutter i Silverrudder i mål. GPS gik ned halvvejs. Ramte en masse øer efter det, men gudskelov for at båden er stærk.

Til minbaad.dk, forklarer han efter han kom i mål i nat ved 3. tid.

- I Lillebælt ved 20. tid gik GPS ned, også min GPS gik ned. Jeg var ved at ramme ind i Bogø, men kom uden om, men omkring ti sømil fra Svendborg blev det lavt og jeg så jeg lå oppe på en strand, så gik jeg rundt på en ø (Svelmø, red.) en halv time, jeg ved ikke hvilken ø det var. Men så prøvede jeg at komme uden om og da jeg var på øen blev jeg passeret af to andre trimaraner, bl.a. Black Marlin, der vist kom først.

Om turen siger han videre.

- Det var en hård tur, stod i trapez fra Fyns Hoved til Lillebælt cirka syv timer, var derfor træt i kroppen, men det er jo en ironman, jeg havde en masse müslibarer med, var lidt kold da jeg kom ind, siger Tom Bøjland, der undervejs nåede op på 20 knob, men kun i kort tid.

Bremsede båden - ville ikke foile

- Hvis jeg gav den fuld gas, så ville den ryge på foils, og så skal der virkelig bruges energi, svarer til at løbe hårdt, så jeg bremsede hele tiden båden, når der var hårdt vejr og sejler 12-14 knob. Når båden sejler 14 knob går den på foils. Når det er nat står jeg heller ikke i trapez, så kan jeg ikke se bølgerne og så kan jeg blive smidt af, men har livline, så jeg vil hænge fast i båden. Jeg er gået meget op i sikkerhed, man er langt væk fra alting, jeg er meget alene ift. kølbådene, siger Tom Bøjland, vi møder i Svendborg.

Kl. 2.48 kom 31 fods Black Marlin, ny kulfibertrimaran i mål, sejlet af Jan Andersen, i tiden 15 timer og 48 minutter. Dragonfly 28 med Anders Bastiansen blev toer i mål i 16 timer og 24 minutter.

A-Cat sejlede på 16 timer og 43 minutter. Og blev treer i mål.

Følg sejladsen her - bådens positioner ses live her via GPS.

content-loader
content-loader
content-loader