Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Reichel/Pugh 66-modellen Alive er klar til Rolex Sydney - Hobart der starter 2. juledag i Sydney. Nicolai Sehested er om bord igen.

Nicolai Sehested klar til Sydney Hobart Race 2. juledag - vagtkaptajn på 66 fods racer, Alive

Alive hedder båden, som SailGP-skipper og tidligere jordomsejler fra Vestas og Akzonobel-holdet, Nicolai Sehested skal med på. 24. december flyver han til Sydney. - Vi forventer 8-10 m/sek. vind fra nord, så det kan blive 36 timers læns mod Tasmanien, siger Sehested til minbaad.dk

 

Af Troels Lykke |

Ejer af Alive, Philip Turner, er klar til Sydney - Hobart Race 2022 med skipper Duncan Hine. Det bliver med en bunke prof-sejlere som navigatør Wouter Verbraak og flere andre topnavne som Brad Farrand og danske Nicolai Sehested, kan man se på mandskabslisten.

Nicolai Sehested har før været med to gange og vundet overalt efter handicap-reglen og der har også været en andenplads overalt med båden og ham, forklarer han i et one-to-one-videointerview, som et PR-hold bag det danske SailGP-Rockwool-hold satte op i denne uge med minbaad.dk.

-  Vi forventer 8-10 m/sek. vind fra nord, så det kan blive 36 timers læns mod Tasmanien, så det bliver ikke en hård Sydney-Hobart sejlads i år, siger Sehested, der er en dybt respekteret jordomsejler fra Volvo Ocean Race, bl.a. har han og Akzonobel-holdet en 24 timer rekord, hvor de sejlede 604 sømil.

- Den tror jeg ikke IMOCA 60erne kan slå (i The Ocean Race, red.) jeg tror faktisk at VO 65eren, som vi sejlede i, er lige så hurtig, selvom den ikke har foils, siger Sehested, der ikke vil afvise at han igen en dag vil blive set på en jordomsejler-båd.

Sehested, der er opvokset på en gård i Kolding, er kendt for at kunne fikse alt på en båd, og når man så samtidig er en ekstrem dygtig leder og sejler, så står man højt på ønskelisten for mange jordomsejler-hold.

SailGP i Singapore til januar 

Først midt i januar skal SailGP-holdet i aktion i Singapore i deres hurtige F50er.

- Lige nu forbereder vi os med video- og datagennemgang efter vores stævne i Dubai, hvor vi desværre havde nedbrud en hel dag på vores F50er, vores computer smeltede i varmen og al software gik ned og det er ikke os selv, der vedligeholder båden, det gør SailGP, forklarer Sehested.

Var to dage i naturen

Han fortæller også at holdet lige har været ude i naturen.

- Vi har også været på Teambuilding med holdet, hvor Hans Christian Rosendahl med en af hans militærvenner havde sat et todages arrangement op ved Isefjorden, som vi skulle krydse om natten. Vi var to dage i naturen med hele holdet. Det var godt, siger Sehested, der råder over en bruttotrup på 10 personer, herunder OL-guldvinderen Anne-Marie Rindom og OL-bronzevinderen Katja Salskov-Iversen, hvor sidstnævne skal med i Singapore SailGP-stævnet. 

Lige nu er holdet på en samlet 5. plads i serien, hvor deres højdepunkt i år var en 2. plads i København i august.

Efter stævnet i Singapore vil holdet træne i deres GC32er i Portugal.

content-loader
content-loader
content-loader