Gå til hoved-indhold
Udstyr
Marie Duell fra det svenske sejlerforbund ses her med Peter Rönnbäck fra Seldén Mast. Foto: Dan Ljungsvik

Seldén og det svenske sejlerlandshold i nyt partnerskab

SWE Sailing Team og Seldén har nu en aftale frem til OL i Paris 2024. Seldén, der også er udbredt i Danmark, fremstiller og sælger master, bomme, dæksudstyr, hydraulik, spil og meget mere. Samtidig dominerer producenten verdensmarkedet fra joller til sejlbåde op til 80 fod.

Af Troels Lykke |

- Det bliver spændende at samarbejde med en helsvensk leverandør, som er et af de absolut stærkeste brands i branchen, og som fremstiller produkter af høj kvalitet, som vores landsholdssejlere efterspørger, siger Marie Björling Duell, forbundsdirektør og sportsdirektør i Svensk Sejlerforening (SSF).

Aftalen mellem det svenske sejlforbund og Seldén løber fra nu og frem til 2024 og betyder, at Seldén både økonomisk og med produkter vil støtte det svenske landshold.

Samarbejde om riggen særligt interessant

- Vi er en svensk virksomhed, der arbejder globalt, og hvis vi kan bidrage til fortsat international succes for svensk sejlads, vil vi selvfølgelig gerne gøre det, siger Mats-Uno Fredrikson, marketingchef hos Seldén, og fortsætter:

- Samtidig er det ikke noget nyt for os. Vi har været i kontakt med flere af landsholdssejlerne i mange år, ikke mindst i forhold til produktudvikling, og nogle er endda vores kollegaer.

Landsholdsanføreren Magnus Grävare ser også frem til samarbejdet:

- Fantastisk sjov. Vi vil få meget hjælp fra Seldén. De har mange produkter, som vi vil få stor glæde af. Vi er frem for alt interesserede i et dybtgående samarbejde om jolleriggene, siger Magnus.

Om Seldén

Seldén fremstiller og sælger master, bomme, dæksudstyr, hydraulik, spil og meget mere og dominerer verdensmarkedet fra joller til sejlbåde op til 80 fod. Der bliver blandt andet leveret en del udstyr til de svenske kvalitetsbådsproducenter Hallberg-Rassy og Arcona.

Virksomheden blev grundlagt af Per Seldén i 1960 i Långedrag uden for Göteborg, hvor hovedkontoret og en del af produktionen fortsat har hjemme.

Gennem produktionsdatterselskaber i Storbritannien, Holland, Frankrig og USA samt et globalt forhandlernetværk er Seldén repræsenteret på alle marinemarkeder i verden. Virksomheder har omkring 240 ansatte, hvoraf halvdelen er i Sverige.

content-loader
content-loader
content-loader