Gå til hoved-indhold
Udstyr
Hallberg-Rassy 50 med nu rulle kulfibermast fra Seldén og med danske Elvstrøm Sails, der er mestre i at skabe rullestorsejl med positiv kappe.
Udstyr
Hallberg-Rassy 50 med nu rulle kulfibermast fra Seldén og med danske Elvstrøm Sails, der er mestre i at skabe rullestorsejl med positiv kappe.
Udstyr
Udstyr

Seldén lancerer rullemaster i kulfiber - 39 procent lettere end en alumast

Seldén Group, verdens førende producent af rullemaster, skaber nu mast i kulfiber til turbåde, som eksempelvis til denne Hallberg-Rassy 50. Projektet er skabt i tæt samarbejde med Hallberg-Rassy, mens Elvstrøm Sails leverer sejlene med lodrette sejlpinde.

Af Troels Lykke |

I løbet af 90'erne udviklede sejlproducenter rullestorsejl med lodrette sejlpinde, som gav en positiv kappe på storsejlets agterkant.

Svenske Seldén lancerer nu kulfiberrulle-master, der netop er udviklet til at håndtere rulle-storsejl med lange, lodretgående sejlpinde.

I samarbejde med Hallberg-Rassy

Det er et projekt skabt i tæt samarbejde med Hallberg-Rassy, ​​der deler visionen om at kunne tilbyde behagelig sejlhåndtering selv for sejleren, der virkelig prioriterer sejladsegenskaber.

Danske Elvstrøm Sails har atter leveret sejlene til Hallberg-Rassy.

- Mastprofilen på en kulfibervalsemast er 39 % lettere end en tilsvarende mast i aluminium, hvilket reducerer krængning og rortryk til et minimum og forbedrer krydsningsegenskaberne. Den lettere mast giver også mindre pendling og pumpeeffekt i ujævne søer, og generelt er sejladsoplevelsen endnu mere behagelig, forklarer Magnus Rassy, chef for Hallberg-Rassy i Sverige.

Hallberg-Rassy 50 blev den første

Seldéns første rullemast i kulfiber er produceret til den nye Hallberg-Rassy 50 og er lavet til trykknapsejlads gennem en elektrisk motor i masten og en hydraulisk drevet motor.

- Større både med mindre besætninger har brug for smarte løsninger til at håndtere sejlene, og vi har kørt vores produktudvikling i den retning i lang tid, påpeger Seldéns administrerende direktør, Peter Rönnbäck og fortsætter:

- Alle fordelene ved kulfibermaster, som racingsejlere har værdsat i årtier, er nu tilgængelige for selv tursejlerne, siger direktøren.

Læs mere om Seldéns kulfiberprodukter og rullemaster på www.seldenmast.com/products/masts/.

content-loader
content-loader
content-loader