Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Johan Schubert er en del af kampagnen 'Horsens til OL'. Foto: Thom Touw Photography - EURILCA

Johan Schubert tager niendeplads ved U21-EM i Laser - nu venter studenterhuen

Den flotte placering vækker ikke udelukkende begejstring hos sejleren, der lavede for mange fejl undervejs i det franske stævne. Nu satser han på gymnasiet, inden VM venter i august.

Af Sara Sulkjær |

En placering i top-10 ved de europæiske mesterskaber i den populære Laserjolle vil få de fleste ungdomssejlere til at juble.

Alligevel er Johan Schubert fra Horsens Sejlklub ikke udelukkende tilfreds med sin præstation ved stævnet, der kastede en samlet niendeplads og en placering som syvende bedste europæer af sig:

- Selvom det isoleret set er et godt resulteret, må jeg nok erkende, at jeg er lidt træt af, at jeg ikke er at finde lidt højere oppe på listen, men jeg rammer desværre ikke det høje bundniveau, som jeg nogle gange har haft, og sådan går det jo desværre nogle gange, skriver Schubert på Facebook.

For mange fejl

Det er ikke farten, der satte en stopper for danskeren. I stedet kom en række fejl til at koste for sejleren i Frankrig:

- Jeg laver i løbet af stævnet mange fejl og laver desværre en mere ustabil serie, end jeg måske havde håbet på. Der er helt klart en masse fokuspunkter at tage med videre, selvom farten ellers er der i store dele af stævnet, påpeger Johan Schubert, men understreger:

- Alt i alt har det helt sikkert været et godt stævne med rigtig meget god erfaring og en masse lærerige udfordringer med strategien og psyke.

Kurs mod studenterhuen

Mens flere af de øvrige landsholdssejlere nu er samlet i franske Hyeres til årets andet World Cup-stævne, har Schubert sat kursen mod Danmark. 

Her skal sejleren færdiggøre det sidste og tredje år i gymnasiet, inden studenterhuen lander på hovedet, og han for alvor kan vende stævnen mod en masse træningstimer på vandet og U21'ernes VM i august måned. 

Se alle resultaterne fra U21-EM her.

Kilder: Sejlerlandsholdet og Horsens til OL

content-loader
content-loader
content-loader