Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Johan Schubert jagter medaljer ved U21-VM i Portugal. Foto: Prow Media

Danske Johan Schubert på andenpladsen efter flot åbning ved U21-VM

Verdens bedste ungdomssejlere kæmper om medaljer i Portugal. Med i toppen er Johan Schubert, der efter to sejladser ligger samlet nummer to. Der sejles frem til søndag.

Af Sara Sulkjær |

8-12 knobs vind og udfordrende bølger viste sig tirsdag at være en cocktail, der i den grad passede danske Johan Schubert. 

Den unge sejler fik en suveræn start på årets VM for U21-sejlere, da han blandt 158 startende ILCA7-sejlere (den tidligere Laser) formåede at hive en anden- og førsteplads i hus.

- Jeg gør mig umage

Kun Willem Wiersema fra Holland, der sejler i et andet felt end danskeren og derfor kunne tage to prikker med hjem, var bedre sejlende end Schubert.

En samlet andenplads efter VM's førstedag lover derfor godt for det danske talent - også selvom VM-stævnet langt fra er afgjort:

- Der er lang vej endnu, og jeg gør mig umage for at holde tungen lige i munden og tage én start ad gangen, lover Horsens-sejleren på klubbens Facebookside og uddyber: 

- Det bliver en lang uge med mange sejladser endnu, og jeg er håbefuld og spændt på, hvad den bringer.

Josephine Heegaard nummer 53

Johan Schubert er ikke eneste danske islæt ved mesterskabet. I kvindernes ILCA har Josephine Heegaard trukket den danske bib over vesten.

En serie på 54-49 sikrer danskeren en samlet 53. plads blandt de 80 startende sejlere.

Se de foreløbige resultater fra U21-VM her.

content-loader
content-loader
content-loader