Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
I det tidligere efterår sættes jagten på Danmark Rundt-rekorden ind for Jens Dolmers besætning på Trifork. Foto: Søren Wiegand

De største går i kamp: Jens Dolmer og Trifork vil erobre Bouwe Bekkings Danmark Rundt-rekord

Trifork Sailing Team har sejlet deres skarpeste våben til danske farvande. Her står den på rekordjagt sommeren over. Fokus er rettet mod Bouwe Bekkings rekord på Garmin Round Denmark Race offshore-distancen til efteråret.

Af Sara Sulkjær |

Den danske, modificerede VOR 70'er L4 Trifork vendte tilbage til Danmark i sidste måned. Den havde været en tur over Atlanten, da den deltog i RORC-sejladsen RORC Trans Atlantic Race.

Efter at have ligget i spidsen af alle kølbåde endte det med målgang som anden kølbåd i mål, kun slået af den nye 100-fods racer, Comanche. 

Er klar i GRDR-havnen Esbjerg

Nu ligger båden i Garmin Round Denmark Race-starthavnen Esbjerg - men det er ikke for at deltage i Garmin Round Denmark Race offshore, der starter 15. juni. 

Derimod indleder Trifork deres rekord-kampagne med deltagelse i den tyske sejlads Pantaenius Rund Skagen Race, der starter 6. juni på Helgoland. Mållinjen er ud for Strande ved Kiel. Distancen er 510 sømil - næsten en sprintdistance sammenlignet med både Garmin Round Denmark Race inshore (650 sømil) og offshore (760 sømil). 

– Vi tager den som første af en serie på tre sejladser, hvor vi agter at slå de eksisterede rekorder, fortæller skipper Jens Dolmer, der håber på kraftig vind fra øst eller vest, så man undgår at skulle krydse. 

– Hvis vi får noget, der bare minder om vores tur hjem fra Caribien i sidste måned, kan jeg garantere, at der bliver sat rekord, siger han med reference til transportsejladsen på 4200 sømil, som tog 12 døgn, hvilket giver et gennemsnit på knap 15 knob fra havn til havn. 

Vil fravriste Bouwe Bekking rekorden

Efter turen til Strande kommer båden til Aarhus, som kan betragtes som hjemhavn, da ejer Jørn Larsen bor her. Den skal på land og gøres klar til yderligere to rekordforsøg senere på året.

Den ene er KDY Danmark Rundt inshore, mens båden også vil være til start i Garmin Round Denmark Race offshore. 

– Jørn og jeg er jo medindehavere af den rekord, som Bouwe Bekking satte med VO60'eren Childhood II i 2020. Nu satser vi på at tage den, så vi har den alene. Vi kunne også have forsøgt med en deltagelse i fleetracet, der starter medio juni, men det er for risikabelt i det lunefulde junivejr i forhold til den rekord. vi vil erobre fra Bouwe.

- Derfor går vi i venteposition til september/oktober, så vi er klar til den helt rigtige lavtrykspassage, fortsætter Jens Dolmer.

Skal rekorden erobres, må holdet sejle de 780 sømil, som offshore-rekordbane-distancen lyder, på hurtigere end 70 timer, 24 minutter og 21 sekunder. 

I Aarhus under GRDR

Det tyske Rund Skagen Race kommer til at fungere som en træningssejlads, hvor også rollerne ombord skal afprøves og båden testes i konkurrence-mode i danske farvande.

Mon ikke det kommer til at gå godt. Der er masser af erfaring ombord på bådens ti mand store besætning. Jens Dolmer fortæller, at lægger man det hele sammen, har besætningen samlet set 20 Volvo Ocean Race-og tre America’s Cup-deltagelser på CV'et.  

Som nævnt kan båden ses på land i Aarhus under Garmin Round Denmark Race. Den bliver i den jyske hovedstad foreløbig frem til, at The Ocean Race kommer til Aarhus i maj 2023.

Jens Dolmer og Jørn Larsen håber, at de med VO70’erens tilstedeværelse i Danmark kan bidrage til at øge interessen for ægte offshore-kapsejlads og udelukker ikke, at der kommer flere sejladser og dermed rekordforsøg på “to do-listen”. 

Der er mere information om og tilmelding til Garmin Round Denmark Race påwww.rounddenmarkrace.com.

content-loader
content-loader
content-loader