Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
- Det kommer til at betyde utrolig meget, da pengene kommer til gavn for alle medlemmer i sejlklubben. Meget skal sættes i stand, og der er vedligehold af medlemsbåde. Så man kan sige, at Ole stadig hjælper til i klubben, fortæller Oles bror, Per Ingemann Nielsen, som også er formand for Svendborg Amatør Sejlklub. Foto: Troels Lykke

Ole Ingemann, tidligere Silverrudder-chef, æres med Fonden for Fynske Bank Prisen på 100.000 kroner

Ole Ingemann, der fornyligt tragisk døde i sin have, æres igen. Som stævneleder gennem ti år har Ole Ingemann gjort Silverrudder til en international succes. Prisen tildeles posthumt.

Af Troels Lykke |

Med 400 sejlere fra 14 lande satte Silverudder-sejladsen i Svendborg  i 2021 endnu engang rekord, og når Svendborgsund igen i september fyldes med vindfyldte sejl, er antallet af sejlere 450. En bedrift, som i den grad kan tilskrives den mangeårige, frivillige ildsjæl og stævneleder Ole Ingemann.

For sit store frivillige arbejde tildeles stævnelederen nu Fonden for Fynske Bank Prisen på 100.000 kroner sammen med en skulptur af kunstneren Sabine Jensen. Skulpturen er af bronze og hedder "Pigen med Ankeret", fortælles det i en pressemeddelelse. Det skriver Fyns Amts Avis.

Klubben var hans ét og alt

Prisen tildeles posthumt, da Ole Ingemann desværre pludselig gik bort den 9. april. Oles Ingemanns hustru, Ruth Ingemann, modtog derfor prisen, som blev givet videre til Svendborg Amatør Sejlklub i Ole Ingemanns ånd.

- Det betyder utrolig meget, at Ole har fået den pris. Det er jo Ole i en nøddeskal, for klubben var hans ét og alt. Han var æresmedlem siden 2016, og han har altid været aktiv hernede. Det kommer til at betyde utrolig meget, da pengene kommer til gavn for alle medlemmer i sejlklubben.

- Meget skal sættes i stand, og der er vedligehold af medlemsbåde. Så man kan sige, at Ole stadig hjælper til i klubben, fortæller Oles bror, Per Ingemann Nielsen, som også er formand for Svendborg Amatør Sejlklub.

Fynske Bank: Penge i Oles ånd

- Vi er meget kede af, at Ole pludselig gik bort og ikke selv kunne modtage prisen, men vi glæder os over, at pengene gives videre til Svendborg Amatør Sejlklub i Oles ånd, påpeger Kirsten Elkjær, filialdirektør i Fynske Bank i Svendborg.

Posthumt er Ole Ingemann også netop tildelt Dansk Sejlunions ærestegn. Overdragelsen fandt sted til bisættelsens efterfølgende mindesammenkomst i sejlklubbens hus.

Kilde: Fyns Amts Avis

content-loader
content-loader
content-loader