Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Ole Ingemann fra Svendborg Amatør Sejlklub gik bort alt for tidligt. Han har tidligere været formand for klubben og har også været i Dansk Sejlunion bestyrelse, men det var som leder af Silverrudder han blev kendt i sejlermiljøet. Foto: Troels Lykke

Ole Ingemann fra Svendborg tildeles Dansk Sejlunions ærestegn posthumt

Det er aldrig sket før, at ærestegnet gives efter modtagerens bortgang - men i Ole Ingemanns tilfælde er det på sin plads at gøre en undtagelse. Det fortæller Dansk Sejlunion, der overrakte Ærestegnet til Ole Ingemanns samlever Ruth i forbindelse med bisættelsen.

Af Troels Lykke |

Tirsdag den 19. april tog familie, venner og sejlerkammerater fra nær og fjern afsked med Ole Ingemann efter hans alt for tidlige død før påske.

Ole Ingemann har gennem hele sit liv været dedikeret til sejlsporten. Han brændte for at give andre gode oplevelser på vandet og var kendt for sin store, uegennyttige indsats - både omkring Svendborg og på Sydfyn, men også nationalt og internationalt. 

Det skriver Dansk Sejlunion på deres hjemmeside.

Ingemann ofrede sig for sporten 

I 2015 modtog han derfor Dansk Sejlunions guldnål som anerkendelse for sit enorme bidrag til sejlsporten. Et bidrag, som har sat et stort aftryk på Sejlerdanmark, blandt andet i form af den enormt populære kapsejlads Silverrudder, som Ole Ingemann stod i spidsen for, forklarer Jakob Frost, bestyrelsesmedlem i Dansk Sejlunion, der selv deltog i bisættelsen.

– Ole var forbilledlig som foreningsmenneske, som klubleder i Svendborg Amatør Sejlklub og som frontperson for Silverrudder. Han var kendt for sit gode og smittende humør, var sjældent tilfreds med det bestående, men gik altid forrest for forbedring og fornyelse, siger han og fortsætter:

– En ildsjæl som Ole Ingemann har utvivlsomt været meget væk fra familien for at gøre en indsats for sejlsporten. Det offer, som hans nærmest har ydet, mens Ole var i fuld vigør, har haft en kæmpe betydning for ubeskriveligt mange sejlere.

Stor, markant og lang indsats

Efter modtagelsen af den triste nyhed om Ole Ingemanns helt uventede bortgang har Dansk Sejlunions bestyrelse derfor besluttet at tildele Ole Ingemann Dansk Sejlunions Ærestegn. Det gives enten for sportslige resultater eller for en meget stor, markant og lang indsats i DS-organisationen.

­– Det er aldrig sket før, at ærestegnet gives efter modtagerens bortgang. Men i Ole Ingemanns tilfælde mener vi, at det er helt på sin plads at gøre en undtagelse. Han var en ener, og det er et ubarmhjertigt tab for sejlsporten, at han nu er stævnet ud på sin sidste kapsejlads, understreger Jakob Frost.

Ærestegnet blev overrakt til Ole Ingemanns samlever Ruth i forbindelse med bisættelsen.

Æret være Ole Ingemanns minde.

content-loader
content-loader
content-loader