Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Roskilde Sejlklub er med deres nye J/80-gennakere klar til Tour de France. Foto: Kim Ruberg

Roskilde Sejlklub vil charmere verdenspressen - har købt fire flotte Tour de France-gennakere

I juli kommer verdens største cykelløb til Danmark. En chance, som Roskilde Sejlklub ikke vil lade gå fra sig. Med nye sejl vil de sætte Roskilde og Sejlerdanmark på verdenskortet, når tv-helikopterne svæver over fjorden. Se ny video.

Af Sara Sulkjær |

Roskilde skal placeres solidt på verdenskortet, når Touren starter i den østsjællandske by, lørdag den 2. juli - også til søs, hvor byen har nogle uomtvistelige fortrin med den smukke fjord nedenfor den gamle domkirke, vikingeskibsmuseet og byens 1000-årige maritime historie. 

Disse elementer forenes med et fikst greb af Roskilde Sejlklub, når fire af klubbens sportsbåde sejler formationssejlads med gennakere med Tour de France-design til glæde for verdenspressen, der vil svæve i helikoptere over byen. 

Se frisk video fra 29.6. 22 med sejladsen

- Vi forventer naturligvis, at Tour de France-helikopterne filmer over fjorden på dagen, hvor der er Tour-start og får nogle flotte optagelser af en fjord, hvor både vikingeskibe og vores Tour de France-sejl vil markere Danmark som søfartsnation og Roskilde som sejlerlokation, påpeger Normann Sloth, formand for Roskilde Sejlklub, i en pressemeddelelse.

Sejlene skal bruges på kap-banen

De iøjnefaldende og stærkt fotogene gennakere vil bidrage til at markere sejlsporten og Danmark som stolt sejlernation overfor 3,5 mia. seere i 190 lande. 

Gennakere, som den lokale sejlklub i samarbejde med kommunen, DGI og Danske Bank har postet penge i:

- Sejlklubben har dog selv lagt de største midler i de nye sejl, som vi naturligvis også vil benytte fremover, understreger Normann Sloth og påpeger:

- Efter touren kan vi benytte dem til at markere diverse sejladsindsatser som den gule som førerbåd, den grønne som pointbåd, den hvide som ungdomshold og den prikkede bjergspiler som ”op af bakke”-hold.

Nye sejl en nødvendighed

Det er klubbens J/80’ere, der får glæde af den nye sejlgarderobe. 

- Under alle omstændigheder stod vi overfor at skulle have nye sejl, forklarer Normann Sloth, der nu håber, at verdenspressen vil gribe PR-stuntet og lade et par filmklip ramme klubbens sportsbåde.

Tour de France indledes i 2022 i København den 1. juli, hvorefter rytterne vil indtage de danske landeveje frem til og med den 3. juli.

content-loader
content-loader
content-loader