Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Vi håber på mindre vind, når Tour de France cykler over broen. Foto: Troels Lykke

Thurø-sejler vil samle sejlere, når Tour de France kommer til Danmark i 2021

Planen er at sejle en op-ned-bane ved Knudshoved Havn og broen. Undervejs skal bådene filmes af helikoptere og blive et festligt indslag, når karavanen passerer inden mållinjen i Nyborg. - Vi satser på 1000 eller flere både fra oplandet og folk på sommerferie, skriver initiativtager Finn Barnholdt.

Af Troels lykke |

Når verdens største cykelcirkus, Tour de France, kører over Storebæltsbroen den 3. juli 2021, skal Storebælt være fuld af både, så hele Danmark kan præsentere sig som den store sejlsportsnation, vi altid har været.

Det mener den rutinerede sejler, Finn Barnholdt, Thurø, der allerede sidste år tog initiativ til Facebooksiden Sejl til Tour de France.

Håber på lokale sejlklubber

- Det handler jo om at sende en hilsen til de mange, der følger cykelløbet i fjernsynet og vise franskmændene og alle andre, at Danmark er en stor sejlernation, siger Finn Barnholdt til Fyns Amts Avis.

Han håber, at en række lokale sejlklubber tager idéen op, så der kommer rigtig mange sejlere - noget, der vil tage sig flot ud på fjernsynet.

- Det er klart, at man ikke kan følge med i opløbet, hvis man ligger ude på Storebælt i en båd, men det kunne jo være, man skulle samles i Nyborg bagefter og deltage i festen, siger Finn Barnholdt.

Kilde: Fyns Amts Avis

content-loader
content-loader
content-loader