Gå til hoved-indhold
Havne
Redderne på frivilligt arbejde i Helsingør. Foto: Dansk Søredningsselskab

Frivillige på havnen i Helsingør sikrede 30 både under stormen Malik

Elleve frivillige reddere fra Dansk Søredningsselskab fik en travl nat, da Malik gik i land. Desværre lykkedes det ikke at redde en sejlbåd, der rev sig løs og forlod havnen under stormen.

Af Sara Sulkjær |

En vagt fra klokken 19-02 og igen fra klokken 06-08. 

Elleve frivillige reddere sparede ikke på søvnen, da de i weekenden besluttede sig for at stå til rådighed for bådejerne på havnen i Helsingør.

- Forebyggende søredning er jo også at forebygge skader under en storm, forklarer mandskabet fra Dansk Søredningsselskab på reddernes hjemmeside.

Sejlbåd forlod havnen

Hjælpen blev afgørende. Over 30 både kom de lokale redningsmænd til undsætning.

- Desværre var vi taget hjem, da en sejlbåd i yderhavnen ved ni-tiden rev sig løs og forlod havnen. Vi føler med ejeren, og er kede af vi ikke kunne være der og hjælpe, understreger de frivillige.

En række både, som havde mistet deres fortøjning, eller hvor fortøjningerne viste sig alt for stramme grundet højvandet, fik til gengæld en hjælpende hånd på havneområdet.

For mange gamle fortøjninger

Timerne derpå er redderne ikke i tvivl. Selvom en del bådejere havde taget de afgørende og nødvendige forholdsregler, er der flere steder mulighed for forbedring:

- Mange havde sikret deres både flot, men desværre var der også adskillige med små, gamle og for tynde fortøjninger, eller hvor de var sat på en måde, hvor de skamfilede. Værd at tage med som erfaring til næste storm, påpeger Helsingør-redderne.

Kilde: Dansk Søredningsselskab

content-loader
content-loader
content-loader