Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Skulle middelvinden nå over 28,1 meter per sekund, så vil Otto overgå de to vinterstorme Malik og Nora i 2022. Foto: Troels Lykke

Otto kan blive værste storm i seks år - højvande på vej og vindstødene kan nå orkanstyrke

Nu skal du lige se til din båd i den her uge. For prognoser viser at stormen, Otto, har potentiale til at blive den kraftigste, der har ramt Danmark i flere år. Langs Jammerbugtens kyster kan middelvinden endda nå 29 meter per sekund.

Af Troels Lykke |

Vinden tager til allerede fredag formiddag, når vi bliver passeret af lavtrykkets fronter, der giver udbredt og silende regn.

Vinden tager yderligere til på 'bagsiden' af regnvejret, og fra omkring klokken 15 fredag eftermiddag kan vinden nå storm langs en større strækning af den jyske vestkyst.

Langs kysten på en strækning fra Ringkøbing fjord og hele vejen mod nord til Skagen, er der stor sandsynlighed for, at middelvinden når op mellem 25 og 28 meter per sekund, skriver TV 2 Vejret

Langs Jammerbugtens kyster kan middelvinden endda nå 29 meter per sekund, hvilket – såfremt det skulle blive en realitet – svarer til stærk storm.

I hele det ovennævnte område kan vindstødene nå orkanstyrke på mellem 33 og 39 meter per sekund.

Helt frem til midnat natten til lørdag kan der fortsat komme vindstød af stærk storm eller orkan i de nævnte områder.

Vindstød af storm i hele landet – og risiko for høj vandstand

I Kattegatområdet – inklusiv den nordsjællandske kyst – og omkring Bornholm, er der også risiko for vindstød af orkanstyrke, mens man i resten af landet kan risikere at blive ramt af vindstød af storm eller stærk storm.

Langs den nordsjællandske kyst er der også risiko for regulær storm i middelvinden en kort overgang ud på aftenen.

Kilde. TV 2

content-loader
content-loader
content-loader