Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Topsejleren Michael Hestbæk foilede løs. Fotos: Peter Brøgger
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

250 sejlere i 15 klasser kæmpede i stærk vind til årets store dobbeltstævne i Kaløvig - se Brøgger fotos

230 både, 13 klasser og to stævner i ét. Aarhus Spring Regatta Dansk Sejlunion Grandprix og Volvo Foiling Days var på Aarhusbugten. Og heftig vind og kølig luft kunne ikke tvære smilet af de tilfredse sejleransigter, fortæller arrangørerne Kaløvig Bådelaug og Sailing Aarhus.

 

Af Troels Lykke |

Det ”rigtige” forsommervejr lader fortsat vente på sig. Derfor blev der stillet store krav til de over 250 sejlere på tværs af 13 foilende og ikke-foilende klasser, som i weekenden var mødt op i Kaløvig Bådelaug for at sejle sig ud.

Jævn til hård vind med vindstød op til 15 m/s satte sit præg på stævnet, hvor store som små sejlere bør roses for at gå til opgaven med krum hals, fortæller Kaløvig Bådelaug og Sailing Aarhus til bådpressen.

- Stævnet er forløbet rigtig godt. Der har været mange glade sejlere, og det har været fedt at se så mange forskellige klasser samlet ét sted med unge sejlere, lidt ældre og voksne sejlere, der har været med til at inspirere hinanden, fortæller stævneleder fra Kaløvig Bådelaug Helle Wilkens og tilføjer:

- Der var en del vind, især lørdag eftermiddag, hvilket gav lidt udfordring for de yngre sejlere i Optimist og Zoom, ligesom enkelte af de foilende A-cat og Hobie-sejlere også måtte i vandet en tur. Jeg har dog kun set glæde og begejstring på havnen efter sejladserne.

Grandprix-stævnet vender tilbage til Kaløvig i 2024

Aarhus Spring Regatta blev afviklet for andet år, denne gang med ranglistepoint for Zoom 8, Europa, ILCA 4-6-7 og 29er. Samtidig blev Volvo Foiling Days gennemført simultant med Dansk Sejlunions ungdomsstævne, hvilket gav mange baner med flere klasser at håndtere for stævnets fem baneledere. Opgaven var dog ikke større, end at den kunne løses.

- Det har fungeret godt, selvom der var mange klasser og baner. Nu er det andet år i træk, så vi har taget en del god læring med os til næste år. Vi, har i samarbejde med Sailing Aarhus, haft hovedplanlægningen, men det har været en fornøjelse at se mange hjælpere fra Aarhus Sejlklub, Sejlklubben Bugten, Marselisborg Sejlklub og Århus Windsurfing Klub. Dejligt, at man er aktive og støtter op, fortæller Helle Wilkens og uddyber:

- Nu skal vi evaluere, også i samarbejde med Dansk Sejlunion, og finde en ny dato for stævnet næste år, men vi vil helt sikkert gerne gennemføre grandprix-stævnet igen. Jeg synes også, at Kaløvig er et optimalt sted at afvikle så stort et stævne. Der er rig mulighed for at variere banelayoutet; lægge banerne i læ, hvor der er mange bølger og i pålands- og fralandsvind.

Hjemmebane-sejlere viste sig flot frem

Resultatmæssigt var det en rigtig god weekend for mange af de lokale sejlere. I Europa-jolle, hvor 45 sejlere stillede til start i ét stort herre- og kvindefelt, tog Kaløvigs Martin Olesen og verdensmester Anna Livbjerg sejrene for herrer og kvinder samt sikrede VM og JEM-udtagelse.

Hos de fremadstormende Zoom 8’ere var det ligeledes en kaløviger, den nykårede europamester, Maja Brønlund Olesen, der sluttede øverst på sejrsskamlen, mens flere af de talentfulde iQ Foil-surfere også prægede toppen af de fire iQ Foil-rækker. Se alle resultater nedenfor eller her.

15 klasser - tak til Kaløvig Bådelaug

Mens sejlerne knapt har nået at hvile ud efter et krævende stævne, har arrangørerne allerede fået stor ros fra flere deltagere. Blandt andre Kenneth Bøggild fra Vallensbæk, der i sin e-jolleberetning fra stævnet skriver følgende i en pressemeddelelse:

- Kæmpe tak til Kaløvig Bådelaug for, at de i dén grad leverer til sejler-Danmark. At afvikle et så komplekst stævne med +220 både, fordelt på 15 klasser (med de respektive rækker i iQ Foil, red.) stiller ekstreme krav til klubben og dens frivillige. At det lykkedes er super, men at så også lykkedes på en måde, hvor klubben kan tage individuelle hensyn og møder sejlere, forældre og trænere med overskud og godt humør, er intet mindre end verdensklasse.

Stævnets hovedstøtte var i øvrigt Sydbank Fonden, der overrakte en flot check på 50.000 kr. i forbindelse med præmieoverrækkelsen. Derudover var Løvbjerg, Pantaenius Forsikring, Commerze IT, GP Covers, Trifok, Fever-Tree, AFI Marine, Helly Hansen, Volvo og Gartnergården også partnere på stævnet.

Se flere Peter Brøgger-fotos - se resultater

Resultater fra Aarhus Spring Regatta og Volvo Aarhus Foiling Days 2023:

Optimist B:

1. Aksel Kærgaard Viltoft

2. Johannesp Busck

3. Hannah Kærgaard Viltoft

Zoom 8:

1. Maja Brønlund Olesen

2. Emilie Vesteroe Nielsen

3. Astrid Kjærskov Elnegaard

RS Feva:

1. Charlie Lambertsen & Mathias Hørsving

2. Sidsel Køstner & Nora Berg

3. Kristian Vestrup & Mathias Barfod

OK-jolle
1. Jens ECKARDT

2. Steen CHRISTENSEN  

3. Jesper BENDIX

ILCA 4:

1. Marius Hedegaard

2. Carl Christian Lysdal Andersen

3. Marius Lindekilde

ILCA 6:

1. Josephine Heegaard

2. Frederik Jensen

3. Mads Wegener

ILCA 7:

1. Mark Hestbæk

2. Thomas Jørgensen

3. Kasper Lykke Bruun

Europa:

1. Martin Olesen

2. Klaus Rønn Madsen

3. Frederik Bløcher

Hobie 16:

1. Nicolaj Bjørnholdt & Mia Scandler Hansen

2. Calle Sørensen & Oskoboss van Hansi

3. Mikkel Stampe Nielsen & Katrine Bisgaard Nielsen

Kitefoil:

1. Johan Beckett

2. Frederik Jørgensen

3. James Johnsen

29er:

1. Nicklas Holt & Bertram Valeur Olsen

2. Jeppe Grauert Krat & Gil Magnus Hendin

3. Anne Haubjerg Olesen & Katja Visby Svendsen

A-cat:

1. Thomas Paasch

2. Frederik Stage-Nielsen

3. Christian Nygaard

iQ Foil 7 – U17:

1. Oscar Buch

2. Johan Vinkel Sigsgaard

3. Gustav Permin

iQ Foil 8 – U19:

1. Rasmus Blakskjær

2. Malthe Lillelund

3. Denizham Tunc

iQ Foil 8 – Women:

1. Sofie Torngaard Hammeken

2. Cecilia Haslund Oreskov

3. Line Nielsen

iQ Foil 9 – Men

1. Johan Søe

2. Niklas Lillelund

3. Christoffer Damgaard

content-loader
content-loader
content-loader