Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
H-bådene kommer til Middelfart, her ses den danske mester Anders Bertelsen fra Aarhus Sejlklub under VM på Gardasøen i 2023. Foto: Peter Brøgger

Vejlbylund Brandsø Rundt udvider i 2024 - H-både får egen op-ned-bane i Middelfart

Efter den markante fremgang for Vejlbylund Brandsø Rundt 2023 udvider Middelfart Sejlklub nu den første weekend i september med et stævne for H-Både. En klasse, der er kendt for et særdeles tæt felt.

 

Af Troels Lykke |

307 sejlere fordelt på 72 både deltog i dette års Vejlbylund Brandsø Rundt. Det var en markant fremgang, som har givet blod på tanden.

Middelfart Sejlklub intensiverer derfor nu arbejdet med den fortsatte udvikling af begivenheden med H-både, der dog får egen bane:

- Vi satsede i år på at lægge hovedfokus for Vejlbylund Brandsø Rundt på en konkurrence mellem klubberne i regionen. Det gav pote på deltagersiden, vi gik fra 48 til 72 startende både på et år, forklarer Steen Madsen, næstformand i Middelfart Sejlklub.

Overraskende udfordringer

Selvom den flotte stigning vækker glæde i Middelfart, førte udfordringer i kølvandet på de mange både:

- Vi glædede os over den store fremgang, men samtidig gav det store spring os en del udfordringer, som vi ikke helt var klædt på til at håndtere med den vante “holdopstilling”. Det har vi taget konsekvensen af, og vi styrker nu organisationen, blandt andet med en egentlig stævneleder. En rolle, som jeg selv har takket ja til, afslører Steen Madsen og uddyber:

- Samtidig har vi indgået et samarbejde med Match Racing Denmark, der bringer årtiers erfaring med afvikling af events og kapsejladser ind i stævnet. Det samarbejde og den stærke opbakning fra klubbens mange frivillige sikrer os et solidt fundament og et tilstrækkeligt antal hænder og hoveder til at håndtere de mange deltagere fremover.

H-båds-felt sejler på op-ned bane

Middelfart Sejlklub slutter ikke her. Målet er, at endnu flere både fremover skal finde vej til startlinjen:

- Vi fortsætter naturligvis indsatsen for at fastholde og tiltrække klubber til dysten i Vejlbylund Brandsø Rundt. Den er kernen, og det er vigtigt for os. Men vi har samtidig været så heldige at få en aftale med H-bådene - en af de internationale klasser, hvor der bliver sejlet kapsejlads på højt niveau.

- Det ser vi naturligvis som en appelsin i turbanen, og vi kommer til at gøre vores yderste for, at vores set-up også kan tilgodese klassens erfarne sejlere både på vandet og på land, lover Steen Madsen.

Stævnelederen forklarer videre, at H-bådene vil kunne drage nytte af den fest, der allerede startes op fredag, hvor der bliver sat telt op på marinaen i Middelfart.

H-både ser frem til Middelfart

En fest og en kapsejlads, som H-bådssejlerne ser frem til at tage del i, påpeger klassens formand, Gitte Busch:

- Vi glæder os til at besøge Middelfart Sejlklub. Klubben har et rigtig godt ry og har gennem årene afviklet en lang serie af nationale og internationale stævner. Dertil kommer, at vi i øjeblikket drøfter forskellige nye initiativer i klassen til den kommende sæsons stævner. Noget af det nye kræver en let udvidet økonomi, som Middelfart allerede har fundet. Det er jo en god start.

Om Vejlbylund Brandsø Rundt

Vejlbylund Brandsø Rundt er en traditionsrig kapsejlads, der hvert år afvikles den første lørdag i september med Middelfart Sejlklub som arrangør.

I år deltog 307 sejlere fra 15 forskellige klubber og Assens, Bogense, Brejning, Kolding, Middelfart og Skærbæk sejlede med i holdkonkurrencen.

I 2024 udvides stævnet med en separat op-ned-bane, hvor H-bådene kommer til at dyste lørdag og søndag.

content-loader
content-loader
content-loader