Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Holdkaptajn Charlotte Seilman og Loise Snitkjer, Middelfart Sparekasse (t.h.) med holdtøjerne til Middelfart Sejlklub.

Middelfart Sejlklub vandt på hjemmebane i Vejlbylund Brandsø Rundt - stor fremgang i deltagerantal

Sejlklubberne fra regionen havde sat hinanden stævne lørdag for at kæmpe om titlen, som Syddanmarks bedste. 72 både med i alt 307 sejlere deltog i Vejlbylund Brandsø Rundt. - Sidste år var godt 200 sejlere på vandet så fremgangen er pænt stor, lyder det fra Middelfart Sejlklub.

Af Anna Brinch |

Lørdag den 2. september afviklede Middelfart Sejlklub den traditionsrige Vejlbylund Brandsø Rundt med en markant fremgang i deltagerantallet. Som noget nyt var hovedfokus for sejladsen konkurrencen imellem klubberne - de tre bedste løbsplaceringer for de enkelte klubber afgjorde resultatet.

Og Middelfart tog med en serie på 1, 1, 2 førstepladsen, tæt forfulgt af Brejning - en af sejladsens mindste klubber - der blev noteret for en serie på 1, 2, 2 - se de samlede resultater her.

- Sidste år havde vi 52 tilmeldte både, fortæller Steen Madsen, næstformand i Middelfart Sejlklub. Han forsætter: Vi er naturligvis særdeles tilfredse men også lidt overraskede over, at vi kunne notere en så stor fremgang. Sidste år var godt 200 sejlere på vandet i år nåede vi 307. Det smittede af på land, hvor vi i perioder havde vanskeligt ved at følge med og hvor vi imod forventning også måtte melde helt udsolgt af enkelte ting - f.eks. tapas. Ting som vi naturligvis vil sørge for at rette op på til næste år.

Jubilæum i 2024

- Vi sejlede i år Brandsø Rundt for 60. gang i år” forklarer Charlotte Seilman, der havde rollen som holdkaptajn for Middelfart Sejlklub.

- Det er herligt at appetitten på at sejle med i Vejlbylund Brandsø Rundt stiger så markant og nu glæder vi os naturligvis til næste år, hvor vi kan markere sejladsens 60 års jubilæum. Vi håber, at vi endnu engang kommer til at se både breden og de skrappeste både fra klubberne omkring os til start og at vi måske også kan udvide antallet klubber, der stiller med mindst tre både og dermed et klubhold, afslutter hun med. 

Holdtrøjer sætter kolorit på stævnet og bidrager til klubånden

Som støtte til tankerne omkring holdkonkurrencen havde Middelfart Sejlklub hen over foråret fundet sponsorer til holdtrøjer til de seks klubber, der inden 1. juli var klar med et hold på mindst tre både.

- Vi synes, det var oplagt at støtte Middelfarts hold med teamtrøjer, tilføjer Louise Snitkjer, der er direktør for Middelfart Sparekasses afdeling i Middelfart og forsætter: 

- Sejlsport drives jo af de naturkræfter, som samfundet i øjeblikket arbejder så hårdt på, skal erstatte fossile brændstoffer. Og når Vejlbylund Brandsø Rundt ovenikøbet blev afviklet samtidig med weekendens Klimafolkemøde, hvor Middelfart Sparekasse er særdeles aktive, ja så var det ikke vanskeligt at træffe beslutning om at bakke klubben og sejladsen op. 

Satser på fortsat fremgang

- Vi er superglade for støtten fra og faktisk barsler vi i øjeblikket med at søsætte en temmelig ambitiøs proces i Middelfart Sejlklub” runder Charlotte Sejlmann af.

- Vi har med succes igennem de seneste årtier afholdt en række af nationale og internationale mesterskaber. Samtidig har vi investeret mange kræfter og penge i at gøre Middelfart til centrum for matchrace og teambuilding på vandet. Al den erfaring og vores stærke lokale forankring, skal de kommende år bruges som fundament for en yderligere udvikling af klubbens aktiviteter.

Om Vejlbylund Brandsø Rundt

Vejlbylund Brandsø Rundt er en traditionsrig kapsejlads, der hvert år afvikles den første lørdag i september med Middelfart Sejlklub som arrangør.

I år deltog 307 sejlere fra 15 forskellige klubber og Assens, Bogense, Brejning, Kolding, Middelfart og Skærbæk sejlede med i holdkonkurrencen.

Der er ikke noget maksimum for, hvor mange besætninger den enkelte klub har mulighed for at tilmelde. Det er resultaterne for de tre bedste både fra hver klub, der afgør det regionale mesterskab.

Se resultater og læs mere på vejlbylundbrandsorundt.dk 

content-loader
content-loader
content-loader