Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Sådan kommer den nye X4.9 til at se ud. PR-tegning
Kort Nyt
Kort Nyt

X-Yachts opgraderer X4.9 fra 2018 med opdateret skrog, nyt ror, lavere vægt og mere luksus i kahytten

X4.9, der kom i 2018, var den tredje model i den helt nye Pure X-serie, og i dag er der solgt mere end 50 på verdensplan. - Ydeevnen til søs bliver også bedre, lover chefdesigner Thomas Mielec. Om læ kommer der også langt mere naturligt lys.

 

Af Troels Lykke |

Det verdenskendte X-Yacht i Haderslev opgraderer atter en af deres både. Direktør for X-Yachts Design & Engineering, Thomas Mielec, forklarer:

“Det, vi udvikler nu, kan beskrives som en mindre version af X56. Fornyelsen af X4.9 i denne MkII-udgave er en naturlig udvikling, der inkorporerer erfaringerne og det visuelle udseende af især X5.6 og X4.3 MkII, som er de mest opdaterede medlemmer af Pure X-serien. Og vi har taget designet selv ud over disse modeller i en kontinuerlig indsats for at udvikle og forbedre,” skriver X-Yachts til bådpressen.

Redesignet agterspejl, cockpit og S-stævndesign

Redesign-funktionerne forbedres med ekstra karm og større og bredere fodstøtte, som er kendt fra X.5.6.

Det giver også lettere sejlhåndtering gennem optimeret placering af spil, og bedre komfort gennem længere cockpitbænke.

Den karakteristiske S-bue, der først blev introduceret med X5.6, giver mulighed for længere integreret carbon-bovspryd, en standardfunktion, der rummer en endnu bedre integreret ankerarm i rustfrit stål.

På det længere bovspryd sørger større og mere fritflyvende gennakere for bedre ydeevne mod vinden.

Cockpitåbningen ind i agterspejlet er blevet redesignet i retning af det mere åbne og sporty look fra X5.6. Gør det også til et mere indbydende område, når det først fortøjes agter

Skrog og dæk med bedre spilpositioner

Det nye karmdesign muliggør bedre spilpositioner til sejlhåndtering. Med flere vinduer, der kan åbne, vil der også være bedre ventilation i hovedkabinen.

Den visuelle udformning af lys med skrogvinduerne er blevet opdateret i størrelse og med flere, hvilket nu giver 50 procent mere lys ind i kabinerne.

Prædikestole og pushpits er blevet opdateret til en mere moderne stil. 

Prisen for den nye X4.9 lyder på 5,19 mio kr. plus moms.

Læs mere: www.x-yachts.com/en/

content-loader
content-loader
content-loader