Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
X-Yachts Gold Cup i 2021 var med masser af vind. Der er i 2023 sejlere fra Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, USA og Chile. Foto: Frederik Sivertsen/X-Yachts

X-Yachts samler sin sejlerfamilie i Aarhus  - fredag er sportsbåde på banesejlads - andre sejler til Kalø Slotsruin              

I weekenden bliver Aarhus’ internationale sejlsportscenter fyldt med sejlere, der alle har det til fælles, at dækket under deres fødder ligger på en båd fra X-Yachts. Det danske værft har nemlig i samarbejde med Sailing Aarhus inviteret hele sin bådfamilie til kapsejladser og kæmpe fest.

Af Troels Lykke |

Der er sket meget, siden den første X-79 for 43 år siden forlod Haderslev og dermed blev startskuddet for den flåde af X-Yachts både, der i dag er kendt verden over for deres eminente sejlegenskaber, skriver Sailing Aarhus og X-Yachts til bådpressen.

Siden da er der kommet mange bådserier til, men slægtskabet er tydeligt, og der er aldrig gået på kompromis med ambitionen om at bygge både, der - også - er egnet til race.

Derfor giver det rigtig god mening ikke bare at invitere til fest, men også at afholde forskellige former for kapsejladser, når det er X-Yachts familien, der samles. Og selv om der ikke er så meget andet en æren på spil, så er der da også flere prominente elitesejlere blandt de sejlere, der i weekenden skal boltre sig på Aarhus Bugten og til gallamiddag i sejlsportscentrets spektakulære bådhal.

Actionspækket weekend

Men ikke nok med det. Aarhusbugten og sejlsportscentret kommer i det hele taget til at summe af liv med op mod 500 sejlere i den kommende weekend. Samtidig med X-Yachts Gold Cup kommer Sejlsportsligaen forbi med sit Stævne 3 for 2. division plus WOW DM (Women on Water).

Også deltagerne i havkapsejladsen Blue Ribbon Cup 2023 har i weekenden stop i Aarhus. Den 150 sømil lange rute hedder Kiel – Aarhus – Kiel og er et samarbejde mellem Kieler Yacht Club og Sailing Aarhus.

Det er anden gang, at X-Yachts afholder sin Gold Cup i Aarhus, og i år med Jysk Vin som Presenting Partner og Geberit som hovedsponsor.

Sportsbåde på banesejlads - andre sejler til Kalø Slotsruin

Fredag bliver bådene fordelt i felter, hvor sportsbåde sejler banesejlads, mens familiebåde og både over 50 fod tager en tur op i bugten forbi Kalø Slotsruin, men lørdag er afsat til distancesejlads for alle. Der er både og besætninger tilmeldt hjemmehørende i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, USA og Chile.

”Vi har sat alle sejl til for at skabe de bedste rammer for en første klasses oplevelse for sejlerne, både på vandet og til de sociale arrangementer, der vil give deltagerne på tværs af bådtyper og nationalitet rig mulighed for at dyrke deres fælles kærlighed til sejlerlivet i en X’er ”, siger Jon Koch Hansen, CEO hos Sailing Aarhus.

CEO ser frem til at møde sejlerfamilien

I hjembyen Haderslev glæder CEO for X-Yachts, Kræn Brinck Nielsen, sig også til årets store sammenkomst:

”Ligesom på vandet stræber vi med X-Yachts Gold Cup efter at ramme vinderformlen, uanset om man er tur- eller elitesejler. Jeg ser virkelig frem til at møde så stor en del af vores sejlerfamilie i Aarhus til årets begivenhed for os.”

X-Yachts Gold Cup Presented by Jysk Vin finder sted den 17.-20. august 2023 i Aarhus.

www.x-yachts.com

content-loader
content-loader
content-loader