Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
En DS 37er fra Middelfart hæver ankeret i Svendborgsund under Palby Fyn Cup 2023 lørdag morgen. Fotos: Troels Lykke
Kapsejlads
Kapsejlads
Vi kæmper her i Boheme 10 m, Dagmar, tv. Foto: Ida
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Båden står på grund. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
Lørdag morgen kl. 4 før ankeret blev smidt ud.
Kapsejlads
En Arcona på grund med gaster hængende i bommen ved udsejlingen af Svendborgsund. Foto: Troels Lykke

Lang nat og lørdag morgen i Svendborgsund - både for anker i flere timer i Palby Fyn Cup

Første kølbåd “Quinta Light” lå nord for Avernakø og loggede 5 knob kl. 8. Hovedfeltet ligger længere inde i Svendborg Sund, hvor der næsten ingen vind er. Men nu kl. 10.45 kommer vinden og på 'Dagmar' sejler vi 5 knob og krydser ud af Svendborg i modstrøm. Der er 3-4 m/sek. og høj solskin.

Af Troels Lykke |

En båd har her til morgen forespurgt bureauet i Bogense Sejlklub om de må starte motoren for at få strøm på båden, hvilket er tilladt, hvis man ikke sætter den i gear, fortæller Palby Fyn Cup-hjemmesiden.

Minbaad.dk, der stadig sejler med i sejladsen i Boheme 10 meteren Dagmar, så to både der brugte deres bovpropel for ikke at gå på grund. Herunder en kæmpe X5.6er, der kæmpede bravt i vindstille og modstrøm i Svendborgsund. 

Du skal udgå...

En lidt ubehagelig flerskrogs-sejler råbte at han skulle udgå pga. bovpropellen kørte og at x5.6eren spærrede for ham, men der var masser af plads i Svendborgsund.

Et par timer efter udgik X5.6eren og flere andre også. I 4-5 timer har vi i nat i Svendborgsund ligget og kæmpet i svag modstrøm, til sidst måtte vi smide anker.

Vi har netop krydset ud af Svendborgsund i modstrøm og lige nu er farten 5 knob, mens den inde i Svendborgsund var 2,5 knob.

Enkelte både har vi set gå på grund, solen skinner og humøret er højt, vi håber at være i havn lørdag aften i Bogense. Vindretningen er den rigtige mod nordfyn og der er 3-4 m/sek.

Følg sejlerne på TracTrac

content-loader
content-loader
content-loader