Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
En ældre X-41 gør det godt efter ORC-reglen, mener Erik Stannow fra Helsingør. Stævnefoto
Kapsejlads
Læstart fra Dixi Sailing team i deres nye X-41 - Det er Halbtrocken 4.5 (Mills 45) til Styrbord.
Kapsejlads
Dixi til venstre på billedet - Martin Meridins Landmark 43 i midten som endte på 4. pladsen og en Knierim 49 med tidligere AC-sejler Jesper Radich som taktiker til styrbord.
Kapsejlads

X-41er Dixi Team fra Helsingør snupper ORC-andenplads i Maior forårsklassiker i Kiel

Helsingør-holdet Dixi Sailing team med skipper Erik Stannow og taktiker Stig Westergaard deltog i stor klasse i weekenden i Maior forårklassikeren, som afholdes i Kiel med udgangspunkt den tidligere olympiske havn. Steen Toftebjergs Stony Vlll tog 2. pladsen overalt i mindre ORC-klasse.

 

Af Troels Lykke |

Der var et stærkt felt i år med i alle klasserne og Dixi, en X-41er fra Helsingør med skipper Erik Stannow og taktiker Stig Westergaard sejlede imod 15 andre store både herunder yderligere to danske både i den store klasse. 

Dixi Sailing Team har netop skiftet fra deres karakteristiske grå Ker 11.3 til en X-41, der er optimeret til netop ORC målet, som der sejledes efter i Kiel. Og det gik godt med en andenplads i stor klasse.

Helsingør-holdet slog blandt andet Martin Meridins Landmark 43 fra Kalundborg. Holdet tog en  4. plads.

I ORC klassen for de mindre både der også dansk deltagelse med Steen Toftebjergs Stony Vlll som sejlede et flot serie med 2 første pladser og tog 2. pladsen overalt i den mindre ORC klassen. Sejlmager Mads Christensen var taktiker på Stony.

Startede med hot serie

Erik Stannow, ejer og rorsmand på X-41eren Dixi, forklarer til minbaad.dk.

- Vi lagde stærkt ud og førte stævnet både på 1 og 2. dagen med en serie på 1, 2, 1, 1 - dog i et meget tæt opgør med Halbtrocken 4.5 som er en Mills 45 og den regerende Verdens og Europamester i den store ORC klasse. På 3. dagen startede Dixi med 3 points føring til Halbtrocken. Efter 1 sejlads som blev sejlet i let vind hvor Halbtrocken vandt og Dixi blev nummer 3 førte Dixi med 1 point. 

70 graders vindspring

Vinden drillede og den 7. sejlads blev skudt af efter ca. 15 minutter sejlads da feltet blev ramt af et 70 graders vindspring. Dixi lå på dette tidspunkt helt i front.

Da vinden havde stabiliseret sig startede sejladsen igen og her vandt Halbtrocken,  som går meget hurtigt i let vind, og Dixi blev nummer 3. Således blev det endelige resultat at Dixi blev nummer 2 slået med 1 point. 

Stig Westergaard roser tyske gaster

Som en del af sæsonens optakt havde Dixi 2 tyske sejlere med ombord, som var en del af Sportsfreund teamet der i 2019 vandt Europamesterskabet i netop denne X-41.

- Det var en øjenåbner for teamet at få lov til at sejle med Bertil og Bendix - deres niveau af trimning og dynamisk vægtoptimering lærte vi virkelig meget af, siger den tidligere jordomsejler, OL-sejler og verdensmester i Finnjolle og Soling, Stig Westergaard, som fortsat er taktiker på Dixi-teamet.

Dixi Sailing team forbereder sig nu på nogle af sæsonens danske sejladser - således deltager Dixi i Sundet Rundt, Palby Cup og ikke mindst Sjælland Rundt Sailing Week i de næste to måneder.

X-41 Dixi-holdet fra Helsingør

Erik Stannow - Rorsmand

Stig Westergaard - taktiker

Bertil Balser - Storskøde trimmer 

Bendix Hügelmann  og Bjørn Christensen trimmer fok og spiler

Søren Arleth - Pit og elektronik

Anton Bōcher mast

Julius Strüwing og Rasmus Taatø - fordæk

content-loader
content-loader
content-loader