Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Claus Høj Jensen, Frederik Dahl Hansen og Rasmus Jørgen Andresen vinder VM på Gardasøen 2023. Her har trioen netop fået af vide at 3. sejlads er afblæst og var sejlerne fra Herslev Strand Sejlklub, verdensmestre, vidste de, som det ses. Foto: Peter Brøgger for H-bådsklubben
Kapsejlads
Kapsejlads
Bertelsen og mandskab jubler over bronze.
Kapsejlads
Høj Jensen dækker her italienerne i næstsidste sejlads, der blev afgørende.
Kapsejlads
Formand for H-båds-klubben, Gitte Busch, der bl.a. sejler med sin søn, har styr på regn og sol.
Kapsejlads
Kapsejlads
DEN 597
Kapsejlads
DEN 597

Høj Jensen, Hansen og Andresen vinder VM i H-båd på Gardasøen

Der blev sejlet to sejladser i dag ved VM og i den første sejlads blev Claus Høj Jensen og mandskab nummer 3. I anden sejlads får trioen fra Herslev Strand Sejlklub en dårlig start og bliver 26, mens Flavio Favini vinder sejladsen, men det var ikke nok for italienerne. Gast Frederik Dahl Hansen forklarer om sejren.

Af Troels Lykke |

Dansk guld ved H-båds-VM på Gardasøen.

Claus Høj Jensen, Frederik Dahl Hansen og Rasmus Jørgen Andresen vinder VM. Det er 52-årige Claus Høj Jensens 11. VM-guld i H-båden.

I dag blev sejlet i 2-4 m/sek. nordlig vind, så det var meget tricky på Gardasøen, de andre dage var der 6-10 m/sek. fra syd, som der helst skal være på søen for at få stabil vind.

Mere følger med interview med sejlmageren. Anders Bertelsen og mandskab fik flot VM-bronze i hus.

Gast hos Claus Høj Jensen, 27-årige Frederik Dahl Hansen, Claus stedsøn, forklarer til minbaad.dk om sejren i Italien.

- Det var et super godt stævne med rigtig gode arrangementer. Super professionelt.

Og hvordan var sejladserne i dag, Frederik?

- Det var en anderledes dag i dag, da sejladserne blev afviklet i vind fra nord, men vi får en rigtig god start i første sejlads i dag, og havde rigtig god fart med den lette fok! Vi kommer godt ind over midten og når at kalde italieneren på en styrbord, der kommer ind foran feltet på bagbord fra venstre side af banen. Italieneren må falde bag om os, og vi slår med til luv for ham, og følger ham på resten af opkrydset. Vi løber en lille smule fra ham på løberen, og er i kontrol i resten af racet, og slutter hhv. 3’er og 4’er.

Vi blev klemt i starten i sidste sejlads

- I 11. sejlads bliver vi klemt lidt i starten, og kommer slet ikke med. Må vende bagom hele feltet og ender helt ude på højrefløjen, og ligger i en 15-20 graders skralder hele vejen til toppen. Vi kæmpede os lidt tilbage, og bliver 26 i mål. Der var stadig god stemning i båden, men vi kan vel alle løbe tør for talent. Heldigvis havde vi inden 11 sejlads en 4. Plads fratrukket, som vi kunne bytte ud med 26’eren - vi slutter derfor 2 point foran Flavio og team, forklarer Frederik Dahl Hansen

Resultater ved VM i H-båd på Gardasøen - se flere fotos fra Peter Brøgger

Se video fra sidstedagen

content-loader
content-loader
content-loader