Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Høj Jensen-holdet i DEN 597 ses her, hvor de skygger italiensk hold i fredagens første sejlads, hvor danskerne blev nummer tre, mens italienerne blev fire. Foto: Peter Brøgger for Dansk H-bådsklub
Kapsejlads
Anders Bertelsen og mandskab fra Aarhus glæder sig her over deres bronze ved VM. Foto: Peter Brøgger for Dansk H-bådsklub
Kapsejlads
Gardasøen var et perfekt sted at sejle for de 51 H-både, men det var svært med springende vind. Foto: Peter Brøgger for Dansk H-bådsklub

Høj Jensen vinder 11. VM i H-båd - game plan var klar mod tidligere italiensk America’s Cup-sejler

Der var italienske Team Flavini og så var der Claus Høj Jensen, Frederik Dahl Hansen og Rasmus Jørgen Andresen. To hold der totalt satte sig på VM på Gardasøen, halvvejs igennem førte Flavini VM, men med bedre fart og stabilitet tog Høj Jensen guldet. Bronze til Anders Bertelsen.

Af Troels Lykke |

52-årige sejlmager Claus Høj Jensen, manden der aldrig ville sejle olympisk som sin far, den dobbelte OL-guldvinder Poul Richard Høj Jensen, viste atter hvad han er bygget af, sammen med sine gaster Frederik Dahl Hansen, (27). og Rasmus Jørgen Andresen, (26) . Alle fra Herslev Strand Sejlklub.

En trio, der er kendt for aldrig at falde igennem et stævne med dårlige resultater. De har et højt bundniveau og det gjorde, at de kunne sejle balanceret i næstsidste sejlads, som skulle vise sig at føre dem til guldet på Gardasøen ved VM i H-båd.

Det var et tricky vindsystem på sidste dagen ved VM for de 51 mandskaber, heraf 14 danske. Vinden kom nemlig fra nord og så ved topsejlerne, at vinden vil dø pludseligt.  Og netop det skete, så der kun blev sejlet to sejladser fredag i alperne i Italien.

Derfor blev fredagens første sejlads afgørende, da Høj Jensen-teamet tog en 3. plads, mens italienske Flavio Favini og mandskab tog en 4. plads.

Allerede inden denne sejlads førte danskerne med få point, mens den regerende danske H-båds-mester, Anders Bertelsen, havde så mange strafpoint mere, så nummer et og to i feltet ikke så efter ham på sidste dagen.

Vi ville samme vej som italieneren

Claus Høj Jensen fortæller om holdets game plan om fredagen.

- Vi vidste at vi ville sejle samme vej som italieneren og holde os tæt på ham, da vi havde en anelse mere fart end ham. Især da vi skiftede til den lette fok. Derfor tog vi en tredjeplads og han en fjerdeplads. Planen i dagens anden sejlads var den samme, men da vinden faldt meget i starten blev vi klemt ved det læ mærke og kom aldrig med i den sejlads og tog en 26. plads, mens italieneren lavede en super start og vandt sejladsen, men vi vidste jo at vi havde to fratrækkere og derfor stadig førte sejladsen med to point, siger Claus Høj Jensen.

Da så fredagens tredje race bliver udsat inden starten går og derefter afblæst da vinden døde, så var der stor jubel på den danske båd.

- Vi var stabile og havde få strafpint. Så det var dejligt at vinde igen, nu da vi ikke vandt DM, så vi var virkelig tændte til VM, siger Claus Høj Jensen, lige før båden skulle på land.

Bronzepladsen gik flot til Anders Bertelsen der fredag sejlede en 32. og 2. plads hjem. Morten Scheel Nielsen fra Roskilde tog en femteplads, mens Mads Korsgaard fra KDY blev nummer syv, og Peter Dan Petersen fra Onsevig tog en 10. plads.

Godt sammenhold blandt danskerne

Gitte Busch, formand for H-bådsklubben, var også til VM som spilergast, hvor hun med båden Snehvide fra Svanemøllen, sluttede på en 36. plads. Om mesterskabet i Italien siger hun.

- Det var et virkelig godt arrangeret stævne, også på land med gode middage, og med virkelig gode sejladser på Gardasøen, og vi havde virkelig et godt sammenhold blandt danskerne. Vi så samtidig, at også de yngre kom frem i feltet, som Holbæk-sejler Frederik Andersen, der sluttede på en flot 15. plads.

Resultater ved VM i H-båd på Gardasøen - se flere fotos fra Peter Brøgger

Se video fra sidstedagen

content-loader
content-loader
content-loader