Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

SSL 47eren går lige så lavt som en Maxi 95, siger rorsmand Claus Høj Jensen efter tung start i SSL Gold Cup

Ved Nations-VM på Gran Canaria er Danmark i 1/4 finalen. I går var den første af fire sejladser, hvor Danmark sluttede sidst efter England, Malaysia og Frankrig. Frem til torsdag sejles tre sejladser mere. - SSL 47eren går lavt til vinden og med et lille ror, siger Høj Jensen til minbaad.dk. Danmark slutter igen sidst, vinden døde til sidst og de kom aldrig i mål. Opdateret kl. 16.47

Af Troels Lykke |

Danskerne med holdkaptajn, H-bådsgasten Frederik Korsgaard, fik ikke en god start mandag på Gran Canaria: En sidsteplads, blev det nemlig til blandt de fire hold i kvartfinalen i SSL Gold Cup.

Holdet måtte starte i anden række, da vinden pludselig rummede et minut før start, så rorsmand Claus Høj Jensen måtte bremse båden og sejle i anden række og blev dermed genereret af modstanderne på første opkryds i let vind.

De kom dermed aldrig med i kampen, men de kæmpede og man kunne se dem smile, da de gik over målstregen, man kan nemlig ikke bebrejde holdet, der er med efter at Jonas Høgh-Christensen smed håndklædet med flere danske topsejlere.

Danmark har flere proffer, der kender SSL 47eren, som fx Philip Guhle og Christian Kamp, men de er ikke med, der er nemlig ikke betaling til gasterne.

Prof-sejler Phililp Guhle giver råd til danskerne

Men Philip Guhle, der har sin bror, Jacob, om bord på det danske hold, har før turen hjulpet med gode råd. Jacob kæmpede mandag meget med at få den øverste sejlpind til at slå over i storsejlet.

Og havde Korsgaard-holdet været med fra start sidste år, kunne de have trænet i båden tidligere. Men nu er de med på den hårde måde, uden tid til forberedelse.

Det otte mand store danske hold, med undtagelse af Kristian Præst, har da heller aldrig siddet i en SSL 47er før, mens de andre hold har langt flere timer i det. 

Rorsmanden Claus Høj Jensen er godt nok verdensmester i H-båd, Drage og Yngling, men han måtte sande at en SSL 47 (en RC 44), er en noget anderledes båd i forhold til de både han kender.

Lavt til vinden som en Maxi 95

Det at styre båden er en kæmpe udfordring, fortæller han mandag til minbaad.dk:

- SSL 47eren er sindssyg svær at sejle med et meget lille ror, du mister styringen når den sejler under tre knob, og båden går ikke højere til vinden end en Maxi 95er, men noget stærkere, vi går 7,2 knob i næsten ingen vind og når den kommer op i farten prøvede jeg at gå højere, men jeg skal bare falde til siger Kristian Præst. Han siger at det er som en 49er, man skal bare falde til, siger Claus Høj Jensen.

- Vores strategi er nu at komme bedre fra start og lave færre vendinger på kryds, det koster 20-30 meter at vende i den lette luft, som vi også forventer tirsdag, siger Claus Høj Jensen, der tog sidstepladsen mandag i stiv arm.

- Det er stadig en super spændende oplevelse at være med, konceptet er godt og jeg har virkelig gode gaster på holdet, men der er plads til forbedring med at styre båden, siger rorsmanden Høj Jensen.

To hold går videre efter torsdagens sejlads

De to bedste fra hver gruppe kvalificerer sig til at møde holdene fra det næste lag, hvor landene på ny tørner sammen i grupper af fire. Danmark møder i Frankrig, England og Malaysia frem til torsdag.

Til sidst sejles semifinalerne i to grupper af fire nationer, hvor de to vindende både fra hver går videre til den altafgørende finale. Semifinaler og finaler sejles lørdag den 2. og søndag den 3. december.

Holdet med Høj Jensen ved rattet

Holdkaptajn Frederik Korsgaard fra KDY sejler med som gast, mens rorsmand på det danske hold bliver den 11. dobbelte verdensmester i H-båd, Claus Høj Jensen, mens de øvrige gaster er fordækker Mads Christian Taatø, storsejlsgast Jacob Guhle, grinder Frederik Dahl Hansen, trimmer Skipper Hermansen, Kristian Præst og pitman Morten Harmsen.

Resultater

content-loader
content-loader
content-loader