Gå til hoved-indhold
Sejlklubber

Aktivt jollemiljø for ILCA, OK og Piratjoller i Præstø Sejlklub - både om vinteren og sommeren 

- Det er søndag morgen og selvom vinden er frisk kan de obligatoriske 3 sejladser gennemføres i Nysøkrogen, som er området lige uden for havnen der ligger lidt i læ af skoven. 9 ILCA joller stryger lidt efter ud på fjorden, fortæller 62-årige ILCA-sejler Henning Ringe Ibsen fra Præstø Sejlklub.

Af Anna Brinch |

Sejlerne, der er på mellem 50 og 78 år, letter på vinterhuerne, og man registrer snart, at hovedparten af sejlerne ikke længere er årsunger, men seniorer der fortsat brænder for jolle idrætten, som er krydret med den konkurrence der ligger i at dyste i de ugentlige kapsejladser, fortæller Henning Ringe Ibsen. 

Præstø fjord ideel til jollesejlads, men inden kan være drilsk og udfordrende i området umiddelbart ud for havnen - hvor der sejles i vintersæsonen men det sætter ikke en stopper for seniorerne. 

- Stedet er Præstø Sejlklub, hvor der de senere år er opstået et aktivt jolle miljø for en snes joller - primært med sejlere i ILCA, OK og Piratjoller. Man sætter sikkerheden højt i Præstø Sejlklub, og derfor er der altid ledsager/dommerbåd med på vandet - og i dag har ledsager båden også skulle assistere ved et par kæntringer. Ledsager båden er et ”must” og sejlerne værdsætter den indsats dommer-teamet troligt stiller op med hver uge, fortæller Henning Ringe Ibsen til Minbaad.dk

Stort tilslutning fra de gamle sejlerne 

Aktiviteterne er startet for et par år siden - hvor primært Jørgen Overgaard har været drivkraft og organisator. Jørgen har brugt sit netværk ifm indkøb af brugte sejl fra elitesejlerne, været drivkraft for opkøb og istandsættelse joller til videresalg til de sejlere der gennem årene er kommet til. 

Den store tilslutning er kommet via mund til mund metoden. Et par gamle Hvidovre sejlere er også kommet til, og de nyder nu pensionisttilværelsen i oplandet til Præstø. Vi har især været begunstiget af at Mogens Poulsen, Henrik Schmidt og Leif Olsen troligt og dygtigt lægger baner ud, og varetager dommertjansen med assistance ved havarier og kæntringer.

Klubjoller, jollestævner og fælleskurser 

Præstø sejlklub råder over 4 Laser/ILCA klubjoller til interesserede nye sejlere, og dem er der efterhånden rigtig god bookning på.

En håndfuld af sejlerne har netop været på Epoxy-kursus hos West-system i Svendborg -så de er bedre forberedt til at udbedre de skader der i ny og næ kommer på jollerne PSK kan bryste sig af, at have et ualmindeligt hyggeligt lille klubhus - Dambæks Havehus, som sejlerne efter nogle timer på vandet nyder madpakkerne og det sociale samvær i. 

Klubhuset bliver flittigt brugt i forbindelse med jolleklubbens aktiviteter - senest et flot besøgt regelkursus, men også ”de tunge drenge” har været vejen forbi, og øse ud af deres erfaringer i både OK og ILCA klassen.

Netop denne søndag er der kage på bordet - et par sejlere fra Kalvehave har været med på vandet i dag, og snakken går om planlægning af en af sommerens store aktiviteter - Jollestævnet i juni 2023 hvor der forventes et solidt fremmøde af OK joller og Laser/ILCA.

content-loader
content-loader
content-loader