Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Daniel Bjørnholdt ses her tv. efter han vandt VM i Hobie 16 med sin kvindelige gast.

Sejlerfilosoffen og verdensmester i Hobie 16, Daniel Bjørnholdt, tilknyttes nu Skolerne i Oures Sejl Akademi

Flerskrogsspecialisten Daniel Bjørnholdt vender nu tilbage på gymnasiet og højskolen på Oure med mere faglig bredde. Udover sine 15 års sejladserfaring på internationalt niveau, bringer Svendborg-sejleren Daniel nu også en kandidat i filosofi og psykologi med sig.

Af Troels Lykke |

Daniel har bl.a. vundet VM i Hobie 16 samt en række andre internationale medaljer i forskellige katamaraner. Han har deltaget ved Ungdoms America’s i 2017 og været på det danske hold i udtagelsen til samme stævne i 2013. I øjeblikket sejler han M32 katamaran med Peter Warrer og hold i Aarhus. Han er desuden uddannet filosof. 

Daniel har tidligere vikarieret på Oure Efterskole i perioden 2014-2017 og vender nu tilbage på gymnasiet og højskolen med mere faglig bredde. Udover sine 15 års sejladserfaring på internationalt niveau, bringer Daniel nu også en kandidat i filosofi og psykologi med sig.

I dagligdagen skal Daniel være makker med Anders Kronborg Kjær på Oure Kostgymnasium, hvilket ikke er et nyt samarbejde. Anders og Daniel har bl.a. sejlet Youth America’s Cup og Matchrace verdensmesterskaberne sammen.

Derudover har Daniel en række medaljer med i bagagen fra VM og EM i både junior- og seniorrækkerne. Særligt i Hobie 16’eren har Daniel stået stærkt med 3 x EM-sølv og en VM-guldmedalje som senior.

Daniel glæder sig til at styrke og vække interessen for konkurrencesejlads hos gymnasieeleverne, der står for Oures deltagelse ved sejlsportsligaen. 

Sammenhold efter konkurrencer

“Til konkurrencer bliver elevernes samarbejde sat på prøve, men det er også noget af det, der kan styrke sammenholdet allermest, når man har kæmpet sammen en lang dag på vandet”, fortæller Daniel.  

På højskolen ser Daniel særligt frem til at få mulighed for at kombinere sine sejlsportsevner og sin akademiske faglighed. 

“Et højskoleophold handler både om at få nogle evner, der gør, at man senere kan føle sig tryg i at være en del af en sejlads et eller andet sted, men det handler lige så meget om at få nogle perspektiver på livet og have balance og synergi i den måde man engagerer sig i sine forskellige interesser”, lyder det fra den erfarne sejler og filosof. 

Hvad er det gode liv

Filosofisk er Daniel kandidat fra universitetet, specialiseret inden for politisk og etisk filosofi, med særlig vægt på forståelser af, hvad det gode liv er. 

“Det er noget, der vedrører alle mennesker altid, og alle har noget vigtigt at sige i forhold til emnet. Det synes jeg er virkelig spændende. Det er med til at drive min interesse i de mennesker jeg møder og de liv de lever. Det er en interesse, der har betydet meget for mig, og som jeg håber at kunne give videre til dem, der deler noget af det”, slutter han af. 

Daniel er at finde på Oure frem til sommeren, hvor han desuden kan træffes på Oures sommer-ungdomscamp.

https://oure.dk/kostgymnasium/sejlads-ski

content-loader
content-loader
content-loader