Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Årets første stævne i Sejlsportsligaen bliver torsdag den 18 maj, hvor 1. division sejler i Rantzausminde.  Foto: Frederik Sivertsen

Sejlsportsligaens sæson starter med 4 dages intense sejladser i Svendborg

I Kristi Himmelfart starter Sejlsportsligaen sæsonen i det sydfynske. Der kommer rekord mange hold i 2. division, og et ualmindeligt stærkt felt i 1. division. Hanne Ringgaard Møller, byrådsmedlem og formand for Kultur og Fritid åbner stævnet. Prof-sejler i matchrace Borch stiller også op.

Af Anna Brinch |

Her er en præsentation af 1. division som starter ud torsdag d. 18.5.2023.

Et stærkt felt i 1. division igen i år

Hjemvendt fra de lidt mere eksotiske himmelstrøg, rettes mange blikke nok mod Borch Match Racing fra Roskilde Sejlklub. Styrmand Jeppe Borch og besætning sejlede for nylig Congressional Cup, hvor de endte med podieplads sammen med verdens absolutte top sejlere. Long Beach er byttet ud med Svendborg og på torsdag d. 18.5, sejles årets første stævne i Sejlsportsligaen hvor Borch skal sejle mod de 20 andre hold i 1. division.

- Vi glæder os helt vildt til at begynde Sejlsportsligaen i Svendborg. Vi har hen over vinteren haft meget fokus på Match Race og specielt i de større både, så nu glæder vi os til igen at komme ned i J70'erne og kæmpe mod mange af de skarpe hold i ligaen, siger Jeppe Borch om deres forventninger

Sejlsportsligaens 2. division med rekord

Der er 21 hold til start i 1. division, med Dragør Sejlklub, Flensborg Yacht Club og Nivå Sejlcenter som oprykkere fra 2022. I 2. division er der 27 hold til alle stævner i år, Sejlsportsligaens rekord indtil nu. Blandt de nye klubber i 2. division, er bl.a. Svendborg Sunds Sejlklub med et ungdomshold, Odense Sejlklub, Frederikssund Sejlklub og mange flere.

Vintertræning kan få afgørende betydning

Blandt andre af de hold som der nok også vil blive holdt et vågent øje med i 1. division, er Kongelig Dansk Yachtklub, her fortæller en spændt Thomas Hartvig om de mange forberedelser, som de nu håber giver vind i sejlene.

- Vi kan næsten ikke få armene ned af spænding, når vi tænker på starten af Sejlsportsligaen 2023. Denne vinter har været en rekordvinter med intens liga-træning rundt omkring i landet, og vi har set nye hold og klubber, der er kommet med på scenen. Det er virkelig en fantastisk udvikling for ligaen. Sidste års liga var utroligt tæt, og det var ikke afgjort, før den sidste sejlads i det sidste stævne. Vi forventer endnu mere konkurrence i år, og mange hold kan vinde både sejladser og stævner. Kampen om at blive samlet vinder af ligaen 2023 bliver uden tvivl hård, men vi vil kæmpe alt, hvad vi kan, for at være med i toppen af alle sejladserne, afslutter Thomas Hartvig. 

Årets første stævne i Sejlsportsligaen bliver torsdag den 18 maj, hvor 1. division sejler i Rantzausminde. 

FØLG med via SAP som findes på hjemmesiden frem mod første start: 

FØLG med via Facebook

content-loader
content-loader
content-loader