Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
PRB Holcims navigatør Yoann Richomme er helt smadret af træthed på sprintetapen mod Haag, men ingen kan holde sig vågen i små tre døgn. Foto: PRB Holcim.
Kapsejlads
Vi mødte IMOCA 60erne ved Langeland. Her ses Team Melizia langt bagefter ved det sydlige Langeland på vej mod Kiel hvor flere tusindende tog imod bådene. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
The Ocean Race 2022-23 - 9 June 2023, Leg 6, Day 1 onboard Biotherm. Because of all watching on port side? Fly-By in Kiel, Germany.
Kapsejlads
Her ses italienske Francesca Clapcich, 35 fra 11th Hour Racing. Hun er synligt træt. Se vores interview med sejleren senere på minbaad.dk.

Dødtrætte Ocean Race sejlere ankommer Haag efter meget lidt søvn fra Aarhus - 11th Hour i front

Dette er løbets korteste etape på 800 sømil på 3 dage - men løb er for langt til at holde sig vågen, og for kort til til fuldt ud at implementere vagtsystemer. 11th Hour Racing har få sømil til målgang, cirka 11.30. Kirketerp og JAJO på andenplads i VO 65erne, mens Dolmer er 3er. Vi mødte bådene ved Langeland.

Af Troels Lykke |

Det foilende IMOCA-felt i The Ocean Race og de one-design VO65'ere, der konkurrerer i VO65 Sprint, forlod begge Aarhus torsdag, deres løb startede med to timers adskillelse.

Og mens IMOCA'erne drejede mod syd for at sejle ind i Kielerfjorden foran titusindvis af fans i fredags, pressede VO65'erne sig nordpå til et vendemærke ud for Norges kyst.

Men lørdag samles de to felter igen, ud for Danmarks vestkyst, da 65’erne passerer et vendemærke, og IMOCA’erne presser sig sydpå ned ad den danske kyst.

Og efter deres forskellige ruter sejler begge felter hurtige såmil mod Haag med forventet ankomst søndag eftermiddag.

"Vi er på toppen af Danmark og forsøger at presse os fri af en lille trafiksepareringsordning," sagde Charlie Enright lørdag morgen, skipperen på 11th Hour Racing Team, der er førende båd i IMOCA-feltet. 

IMOCA felt forventes i mål kl. 11.30 i dag søndag.

Se videorapport fra bådene

"Vi har Team Holcim-PRB i sigte her til morgen. Vi gjorde et godt stykke arbejde med at strække dem i aftes, men de er kommet tilbage til os. Men vi er i god form, humøret er højt, selvom folk er trætte."

800 sømil - løbets korteste distance

Dette er løbets korteste etape, og selvom det er for langt - 800 sømil, næsten 3 dage - til at holde sig vågen, er det også for kort for de fleste af holdene til fuldt ud at implementere deres vagtsystemer. Så der vil være trætte sejlere, der ankommer til Haag søndag i høj sol og varme.

11th Hour Racing Team og Team Holcim-PRB, de to førende på den overordnede pointtabel, har en pænt forspring fra den bagerste trio af Biotherm, Team Malizia og GUYOT environnement - Team Europe. En sejr i Haag ville give 11th Hour Racing Team en pæn margin på den samlede føring på vej ind i sidste etape mod den store finale i Genova.

Kirketerp og JAJO på andenplads - Dolmer og Bekking på 3. plads pt.

I V065-flåden er det WindWhisper Racing Team, der fortsætter med at holde pole position over Team JAJO og Mirpuri / Trifork Racing, selvom kapsejladsen her er meget tæt.

"Det har været en interessant start på benet," sagde Pablo Arrarte, skipper på WindWhisper. "Vi har haft alle mulige forhold - kryds, modvind, let vind, meget vind. Heldigvis fører vi stadig..."

Følg med i det seneste indhold fra bådene

Her ses bådenes placering via GPS: www.theoceanrace.com/en/racing/tracker

www.theoceanrace.com - se også live på Eurosport-tv med hver etapeafgang live og on-demand på www.discoveryplus.com eller Eurosport.com

content-loader
content-loader
content-loader