Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
The Ocean Race 2022-23 - 11 June 2023. 11th Hour Racing Team crossing the finish line in The Hague. Arrival : 11/06/2023 10:26:52 UTC, Race time : 2d 18h 11min 52s.
Kapsejlads

Utrolig intens sejlads fra Aarhus til Haag i The Ocean Race - 11th Hour Racing vandt i tæt opgør med Holcim-PRB

De tre bedste IMOCA 60ere var i mål inden for 15 minutter på etape 6, hvor 11th Hour Racing Team med Team Holcim-PRB og Team Malizia sejlede inden for råbe-afstand fra hinanden i det meste af søndag morgen. Bekking og Dolmer tog flot andenplads i VO 65 felt.

Af Troels Lykke |

Ved den sidste indsejling til Haag var der en kort periode, hvor bådene krydsede mod vinden inden for få meter med hvert slag, men skipper Charlie Enrights 11th Hour Racing Team holdt nerverne i ro og tog det sidste sving mod syd med et lille forspring, de ville nå at holde over målstregen.

"Holcim-PRB krydsede foran os, vi var faktisk bagud med omkring 25-30 sømil tilbage til mål," sagde Enright vantro over intensiteten af løbet. 

"Selv når de andre fyre blev ved med at komme ind i os bagfra, tror jeg bare, vi troede, at vi ikke ville lade dem vinde på den måde. Men sikke et utroligt løb alle disse hold sejlede - Holcim-PRB, Malizia, Biotherm, GUYOT. Det var en hård, forræderisk kapsejladsbane (fra Aarhus til Haag, red.). Alle fortjener tillykke med deres målgang her i Haag.

Tre både i mål indenfor 15 minutter

Blot 12 minutter efter krydsede Team Holcim-PRB målstregen efter at have afværget et sent angreb fra Team Malizia, der krydsede lidt over et minut senere. De tre bedste både i feltet var inden for 15 minutter.

"Dette var et meget intenst ben," sagde Team Holcim-PRB-anfører Benjamin Schwartz. "Vi pressede så hårdt, som vi kunne, og nu skal vi fokusere på den sidste del af Genova."

Resultaterne efterlader Holcim-PRB-holdet bagud efter 11th Hour Racing Team med 2 point i den samlede stilling. Malizia er yderligere fire point efter.

Dansk andenplads til Dolmer og Bekking i VO 65-feltet

I VO65'erne udstrakte WindWhisper Racing Team deres føring i toppen af tabellen, da feltet vendte tilbage til anden etape af VO65 Sprint. 

Det danske Mirpuri-Trifork Racing Team med projektchef Jens Dolmer og Bouwe Bekking om bord, tog en velfortjent andenplads over de lokale helte på Team JAJO med Martin Kirketerp om bord.

Nu mangler det sidste Grand Finale-ben til Genova.

IMOCA resultat efter leg 6:
1. 11th Hour Racing Team -- 33 point
2. Hold Holcim-PRB -- 31 point
3. Team Malizia -- 27 point
4. Biotherm -- 19 point
5. GUYOT environnement - Team Europe -- 2 point

VO65 resultat efter etape 2:
1. WindWhisper Racing Team -- 12 point
2. Hold JAJO -- 9 point
3. Austrian Ocean Racing drevet af Team Genova -- 7 point
4. Mirpuri/Trifork Racing Team -- 5 point
5. Viva México -- 4 point
6. Ambersejl 2 -- 3 point

www.theoceanrace.com

content-loader
content-loader
content-loader