Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Remi Provst og besætning kom først. Privatfoto - arkiv

Kerteminde-båden J/112er Joy slår Frostboksen 38 med 10 sekunder i Classic Fyn Rundt med 53 både

Men hurtigste båd styrbord rundt var, efter 16 timer og 5 minutter med ankomst lørdag morgen 03.05.02, Diam 24’eren ”Tri-ne” med Anders Bastiansen. Sejladsen lever fortsat stærkt og næste år vil Kerteminde Sejlklub fejre sejladsens 90 års fødselsdag, siger stævneleder Jørgen Larsen.

Af Troels Lykke |

I strålende solskin med vind fra østlige retninger startede 53 af 56 tilmeldte både sydover med Fyn om styrbord på årets Classic Fyn Rundt - Danmarks ældste distance kapsejlads.

Stævneleder Jørgen Larsen fra Kerteminde Sejlklub siger:

”Vi sender feltet sydover med Fyn om styrbord i år. Overvejelserne gik blandt andet på at man ville få medstrøm og medvind under passagen af Svendborg Sund broen som ville ske i dagslys og dermed med størst mulig sikkerhed for de sejlende både. Det var muligt at der i Lillebælt kunne opstå vindhuller, men der ville gennem natten være medstrøm, så man kom fremad, selvom vinden var svag. Prisen er modstrøm i Storebælt og kryds nord for Fyn.”

Jørgen Larsen fik god hjælp til overvejelserne af meteorolog Bjørn Stephensen og rutineret kapsejler Kresten Lind-Hansen, begge fra Kerteminde Sejlklub.

Først startede Folkebådene

Første start gik kl. 09.30 for Nordisk Folkebåd klassen, der har sin egen rute under lavbroen. Det var et ønske fra klassen for nogle år siden og det har fået den velkendte hårdvinds sejler ud på banen igen.

Turfeltet med 15 både var feltets næststørste, og startede kl. 10.00. Humøret var højt og gejsten stor. Med Dannebrog på hækken var det et meget flot syn at se dem sejle afsted.

En del af Classic Fyn Rundt er kapsejladsen for de meget forskellige både under Dansk Handicap-reglen.

Første del er for både med 2 besætningsmedlemmer hvor 6 både startede, heraf Kerteminde-båden ”Legolas”, Wasa 38, med sejlmager Henrik Boye Petersen, H-båden ”Dalton” fra Kerteminde Sejlerskole, som er en del af Kerteminde Sejlklub og et tilbud for voksne om at lære at sejle og ikke mindst ægteparret Annegrete Stensdal og Dennis Holm i deres let genkendelige Bianca 360 ”Zeus” med det klassiske Bianca design med hvidt skrog og blå striber med start kl. 10.30.

DH-felt med 28 både

Kl. 11 startede det 28 både store DH-felt, hvor der var stærk konkurrence i løb 4 med blandt 2 XP44 med Henrik Jørgensen i sin maksimalt optimerede ”Xbox” og tyske Hagen Heigel, der har deltaget i CFR gennem mange år med flere forskellige både og i år med ”Oxygen”. ”Frostboxen” med lokale Jørgen Mohr Ernst, tidligere vinder i ”Silverrudder”, Kerteminde båden ”Joy” en J/112, samt en perlerække af flotte high-performance både, inklusive ”Inschallah VI”, der normalt sejler de tyske offshore sejladser.

16 timer og 5 minutter rundt om Fyn

Sidst start var for flerskrogsbåde under Texel-reglen kl. 11.30. Her startede 2 både, ”Tri-ne” en Diam 24 en-klasse trimaran med Anders Bastiansen fra Aabenraa og Dragonfly 40’eren ”Flying Dragon” med Jens Thuesen.

Efter 16 timer, 5 minutter og 2 sekunder, kl. 03.05.02 kom Diam 24’eren ”Tri-ne” i mål og tog Line’s Honours.

Kl. 06.15.09 lørdag morgen kom ”Frostboxen”, Frostboksen 38 One Off, med Jakob Frost i mål og måtte dermed vente på den næste konkurrent. Det var Kertemindes ”Joy”, J-112er med Remi Provst, der kom ind kl. 06.55.00.

Efter præmietid vandt ”Joy” DH-løbet med 10 sekunder ned til ”Frostboxen” med Jakob Frost fra Faaborg. På tredjepladsen kom Mikkel Lange med X-41’eren ”Tomcat 3” fra Kerteminde.

90’ års fødselsdag i 2024

Jørgen Larsen siger på falderebet: ”Kerteminde Sejlklub vil i 2024 være vært for Classic Fyn Rundt’s 90’s års fødselsdag. Alle er velkomne” og udtrykker sin tak til alle der deltog og alle der hjalp, herunder foreningen ”Turismens Venner” med tidligere borgmester Else Møller i spidsen.

Brede smil fra sejlerne

Kommentarerne fra sejlerne efter turen var at nord for Fyn var en udfordring, men det var en rigtig god tur. Smilene var brede og der var ros til arrangørerne for sejladsen og service på land, men det vigtigste af alt var suppen - og der var rigeligt af den.

Vinderne 2023

Cecilie Hansen fra Ærø Sejlforening vandt i Nordisk Folkebåds klassen.
Kim Henriksen med X-332’eren ”Bluenose” vandt DH Doublehand.
DH vindere var: Løb 4 Remi Provost J/112 ”Joy”. Løb 5 Tom Stengade Ylva ”Batman”. Løb 6 Torben Vagn Rasmussen Granada 35 ”Victoria. Løb 7 Jan Jensen Banner 30 ”Martha”
Texel blev vundet af Anders Bastiansen i Diam 24 ”Tri-ne”.

Resultater

 

content-loader
content-loader
content-loader