Heidi Manøe brød ud af hverdagen og sejlede den halve jord rundt i et rejsende bofællesskab
- Drømmer du om eventyr på verdenshavene, så er dette bogen til at blive inspireret til at tage aktion. Hvis du vil det nok, så er der en vej derhen, fortæller langturssejler Hannelore Dörners i forord til bogen "Kaptajn". Cille Rosentoft bringer snart en anmeldelse.
31-årige Heidi Manøe fra Aarhus sejlede gennem 14 lande på 14 måneder i en Jeanneau 53 og står nu med unikke oplevelser, venner for livet – og et savn til skibet.
Rejsen blev gennemført som et sejlende bofællesskab med otte gaster ad gangen. Hun lærte, at netop det gode fællesskab er afgørende for at opleve paradiset, for selv på det azurblå hav, kan hverdagen blive hård, hvis sammenholdet ikke fungerer . Nu er hun hjemvendt til Aarhus, hvor hun for en stund skal nyde de danske farvande i sin egen sejlbåd, en svensk Arabesque 26.
Heidi har skrevet bogen ”Kaptajn – En hudløs ærlig beretning om at vælge eventyret til og sejle den halve jord rundt” og håber at inspirere andre til at springe ud i eventyret. Bogen blev skrevet efter afmønstringen i Fransk Polynesien. Den er netop udgivet og kan købes hos Bog&Ide eller Saxo.dk
Solgte alt og tog afsted på eventyr
Heidi Manøe opsagde sin gode stilling i finanssektoren op, solgte alt, hvad hun ejede, og steg ombord på en 53 fods sejlbåd og sejlede den halve jord rundt. Da rejsen sluttede i Fransk Polynesien, afmønstrede Heidi for at skrive.
Kaptajn giver et fantastisk og unikt indblik i Heidis eventyr til søs, og du får lov til at komme med helt ind under huden på en ung kvinde, der pludselig befinder sig i sit livs hovedrolle – som kaptajn på de store verdenshave. Tag med på dyk med hajer, skildpadder og hvaler, og kom med på besøg hos de mange kulturer, som Heidi og hendes besætninger stifter bekendtskab med undervejs.
Det er en hudløst ærlig skildring af livet ombord, af at være kvindelig kaptajn og af alle de udfordringer, der følger i kølvandet på at have kommandoen over skiftende og uerfarne besætninger. Bogen handler om at tage kommandoen over sit eget liv og om at turde tro på, at man kan virkeliggøre sine drømme.
Man skal tage chancer i livet
Hannelore Dörners skriver således i forordet til artiklen:
- Det her er historien om en ung kvinde med et arbejdsliv, hvor katapultknappen er ved at blive aktiveret. Heidi Manøe arbejder i fintech-branchen, og det går godt, men hvad er det værd, når man er forelsket i livet og længes efter eventyr.
Og eventyr får hun. Bogen er en fortælling om at tro på sig selv, om modet til at tage chancer og om at have en umættelig appetit på livet.
Heidi Manøe er et godt eksempel på, at man ikke behøver at have lavet havnemanøvrer i danske havne gennem 20 sommerferier for at tage rollen på sig som kaptajn på en 53 fods sejlbåd på de store verdenshave. Heidi Manøe er kaptajn, fordi hun påtager sig rollen. Hun insisterer på at tage ansvaret for båden og otte betalende gaster.
En bog der fortæller om livet som kaptajn
Bogen er en fortælling om hæsblæsende og umulige forberedelser til oceansejlads. Her er gaster, der tror, de er på cruise, nedbrud på vitalt udstyr og en ærlig beretning om ensomhed, når man er den, der har ansvaret for otte festglade rygsækturister.
Heidi Manøe insisterer på at vise hele billedet. Det er umuligt at lægge bogen fra sig, når kaptajnen fortæller om mytteri og om båden, der pludselig tager vand ind på Det Caribiske Hav. Bevares, der er også smukke øjeblikke med turkisblåt vand og en farvet drink i cockpittet, og så forstår man også, hvad det er, der får os til at tage på sejlereventyr:
At ankomme til et nyt land fra søsiden kan ikke sammenlignes med at ankomme med et fly eller i bil. Det er for nemt at stige ud af en flyvemaskine, man er bare endnu en af de mange turister. På et sejlskib er det, som om man har gjort sig fortjent til at besøge landet.
Man har ydet en indsats og banet sig vejen gennem bølgerne for at besøge deres land. Man ankommer med en stolthed og nysgerrighed, når tiden på søen er forløbet med at forestille sig, hvordan det nye land mon vil tage imod en.