Gå til hoved-indhold
Tur

18.000 Sømil Midt i Verden – nu som e-bog

Læs eller genlæs den spændende beretning af eventyreren Jan Eske Bertelsen, der som 19-årig drog på langfart på sin selvbyggede båd, Frøj. Han døde i 2009.

Af katrine bertelsen |

Bogen 18.000 Sømil Midt i Verden udkom første gang i 1982, nu har Jans søn, Ask Moana som blev født på Tahiti, genudgivet bogen som e-bog.

Går du med langtursdrømme er Jan Eske Bertelsens biografi fra 1982 et must. Historien tager sin begyndelse i Sønderjylland. 16 år gammel gik han i gang med at tilrettelægge en tilværelse der skulle være anderledes end den slagne vej.

Jan Eske Bertelsen skriver i indledningen til bogen:

- I vores ordnede, velfriserede samfund var eventyret simpelt hen drattet ud af tilværelsen. Tilbage var en grå, trægtflydende masse af små, banale pligter. Halvdelen af de voksne jeg kendte, opførte sig som om livet var noget. der skulle overleves, i stedet for at leves. De var godt utilfredse med deres hverdag og samtidig gjorde de paradoksalt nok alt, hvad der stod i deres magt for også at få mig med på denne vogn. Men det skulle blive løgn.

Jan bytter sig til en gammel silde-dorry fra Lofoten og går i gang med ombygningen til langtur – det tager to år.

Som 19-årig tager han afsted sammen med en ven, med 500 kr på lommen, ingen radio, motor eller navigationsudstyr.

Kursen bliver sat mod syd. Undervejs oplever Jan en tur i spjældet på Lanzarote, en båd der så absolut ikke er i orden til langfart, men også sønnen Ask Moana der bliver født på Tahiti, pirater, storme og meget mere. Mange fantastiske oplevelser som ikke nødvendigvis kan købes for penge.

Jan Eske Bertelsen døde i juli 2009, bare 54 år gammel.

Ask Moana skriver: Familie og venner har inspireret mig til at genoptrykke min fars dejlige bog som e-Bog og jeg håber på denne måde at kunne glæde de mange forespørgsler der løbende har været. Bogen er suppleret med endnu flere billeder fra hans – til tider dramatiske sejlads over to verdenshave.

Køb den, læs den. Det er inspirerende at læse om en mand der ikke tænker så meget på mammon, som på at gribe dagen her og nu.

Læs mere og køb e-bogen her: www.18000somilmidtiverden.com

content-loader
content-loader
content-loader