Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Der kan være meget langt fra en bro til en båd. Foto: Katrine Bertelsen
Kort Nyt
Før sejladserne fik eleverne en instruktion i hvordan banen skal gennemsejles. Foto: Katrine Bertelsen
Kort Nyt
Foto: Katrine Bertelsen

Skolesejlads i Ligabåde under Sjælland Rundt Sailing Week - vil have flere unge i sejlsporten

6A fra Mørdrup skole i Espergærde, i alt 21 elever og to lærere, fandt mandag vej til Helsingør Sejlklub. Her skulle klassen prøve kræfter med Sejlsportligaens både. Alene det med at gå om bord var en udfordring. Nordea støttede projektet med 30.000 kr., og Helsingør Kommune støtter også.

 

Af Katrine Bertelsen |

Vejret var optimalt, 4-5 m/sek, sol fra en skyfri himmel og 25 grader, da 21 elever fra Mørdrup skole gik på vandet i Sejlsportligaens J70ere. 

Efter en kort briefing blev eleverne inddelt i fire hold, eleverne fik redningsveste på, og så var det alle mand m/k i bådene.

For en tolvårig, uerfaren sejler er det lidt af en udfordring at komme fra broen og over i båden. Men alle kom vel om bord, uden vandgang.

Erfarne instruktører

Med om bord havde hvert hold en instruktør – erfarne ligasejlere og lokale sejlere fra Helsingør. Startlinjen blev lagt af Helsingør Sejlklubs dommerbåd, og en RIB sørgede for mærkeudlægning. Og så gik det løs. 
Under de erfarne instruktørers vejledning blev der gennemført fire sejladser på en kort op/ned-bane.

Undervejs øgede vinden noget, men alle klarede sejladserne uden megen dramatik. Efter sejladserne var det tid til madpakker og frugt, og ikke mindst resultater. En ren pigebåd med fem elever om bord vandt temmelig suverænt, til stor ærgrelse for nogle af drengene.

Annette Schmidt, klasselærer for 6A var med på vandet, og var meget begejstret. Hun nød de korte kapsejladser i fulde drag. 

Penge fra Nordea og kommunen

– Det var bare så dejligt, det tror jeg lige er noget for mig, sagde hun.

Nordea støttede projektet med 30.000 kr., og Helsingør Kommune havde også fundet en pæn pose penge. 

– Skolesejlads under Sjælland Rundt Sailing Week, er en unik mulighed for skoleelever i Helsingør at stifte bekendtskab med sejlads i vores dejlige kommune, fortæller Erik Stannow og fortsætter.

– Vi vil gerne have flere unge ud at sejle, og få nogle erfaringer med naturen.

Bådebygger-lærlinge skal også på vandet

Tirsdag fortsætter sejladserne, og nu er det de unge fra Erhvervsskolerne, bl.a. unge fra bådebygger-uddannelsen, der skal prøve kræfter med de livlige J70ere.

– Vi gentager arrangementet igen til næste år og så håber vi, at de lokale folkeskoler skriver det ind i kalenderen. Det er så oplagt at dyrke sejlsport i Helsingør, vi har både Øresund og Kattegat for vores fødder, slutter Erik Stannow.

content-loader
content-loader
content-loader