Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der er kommet et kæmpe hul i skroget på 11th Hour Racing. Foto: Ocean Race

Skandale i Ocean Race: 11th Hour Racing sejlet ned af GUYOT environnement under etape-start i Haag - se dramatisk video

Begge både er i havn efter start mod Genova, hvor GUYOT environnement, på bagbord halse, i hårdt vejr sejlede lige ind i siden af 11th Hour Racing og lavede et gigantisk hul i den 50 mio. kroner dyre kulfiberbåd, der lå til at vinde Ocean race. GUYOT trækker sig fra sejlads.

Af Troels Lykke |

Det er ufatteligt det man på denne video er vidne til. Verden er brudt sammen for den vildt hårdtarbejdende 11th Hour skipper Charlie Enright, der ses grædende på Instagram, hvor flere dramtiske billeder og hvor videoen også vises

To IMOCA 60ere støder sammen i The Ocean Race, selvom de kun var fem både på banen, da feltet var ved at forlade Haag her til aften.

GUYOT environnement, der i USA lånte 11th Hour Racings eneste reservemast, har på den mest brutale måde lige sagt 'tak for lån' med den mest amatøragtige sejlads i Haag i Holland under etape-start mod Genova.

Før starten førte 11th Hour Racing og lå lunt i svinget til at vinde The Ocean Race, efter sejr i både Aarhus og Haag.

Men den sorte, franske båd, med skipper Benjamin Dutreuxs for GUYOT environnement, har nu ændret på stillingen efter de på bagbord halse sejlede ind i den amerikanske båd med måske omkring 12 knob. Kapsejladsreglerne siger at man altid skal undgå kollision. Samtidig er der jo styrbord-bagbord reglen.

Vores bud er dog at 11th Hour Racing får kompensation for den gigantiske skandalesejlads af de franske hold, der havde alverdens plads til at gå af vejen, men de sejlede lige ind i siden på den 50-60 mio. kroner formel 1-båd, 11th Hour Racing, der ikke havde anden mulighed for at udgå, medmindre de ville synke på et tidspunkt mod Genova.

GUYOT-team så tilsyneladende ikke 11th Hour-båden før det var for sent

Benjamin Dutreux skipper for GUYOT-teamet, så tilsyneladende ikke 11th Hour Racing Team-båden, før det var for sent.

"Deres båd dukkede op foran mig, og det var for sent," indrømmede Dutreux på kajen. "Da var det umuligt at undgå kontakt (efter jeg så dem). Jeg tager hele ansvaret. Det er helt sikkert vores skyld," siger den franske skipper til theoceanrace.com/

11th Hour Racing Team-skipper Charlie Enright, sagde at han forsøgte at afværge en kollision, men da han indså, at GUYOT-båden ikke ændrede kurs, var det for sent.

"Det er klart, at dette er en ekstremt uheldig situation," sagde Enright efter at være vendt tilbage til kajen.

"Vi slog på layline for mod det 4. mærke, klart og tydeligt; jeg vil ikke spekulere, men det ser ud til, at den anden båd ikke så os. Vi havde retten til vejen. Kollisionen var kraftigt - vi er meget heldige at alle har det godt.

GUYOT environnement trækker sig fra etape mod Genova

Kort efter kl. 20.30 lokal tid i Haag meddelte GUYOT environnement - Team Europe, at de trækker sig fra sidste etape og har tilbudt enhver assistance til 11th Hour Racing Team.

"Jeg er meget ked af dette," siger Dutreux. "Jeg håber virkelig, de vil komme tilbage og vinde dette løb... Vi vil forsøge at hjælpe dem alt, hvad vi kan."

Se også reaktioner på Twitter

IMOCA resultat efter 6. etape med mål i Haag:
1. 11th Hour Racing Team -- 33 point
2. Hold Holcim-PRB -- 31 point
3. Team Malizia -- 27 point
4. Biotherm -- 19 point
5. GUYOT environnement - Team Europe -- 2 point

Følg bådene på TracTrac

content-loader
content-loader
content-loader