Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Det danske SailGP hold og KDY har indgået et samarbejde med det formål at udvikle fremtidens danske foilingtalenter. Foto: Frederik Sivertsen

Dansk SailGP-hold og Kongelig Dansk Yachtklub vil udvikle fremtidens foilende stjerner

Samarbejdet, der netop er begyndt denne sommer, vil omfatte lanceringen af et dansk ungdomsfoilinghold, der skal konkurrere mod nogle af de bedste unge talenter i Europa på et af sejlsportens mest ikoniske steder.

Af Anna Brinch |

Som en del af samarbejdet skal Kongelig Dansk Yachtklub (KDY) deltage i European Dream Cup 2023 under dansk flag, hvor nogle af Danmarks bedste unge sejler om kap på Gardasøen i 69F foilende både. European Dream Cup, en begivenhed arrangeret af Circolo Vela Gargnano med henblik på at styrke forbindelsen mellem unge gennem sejlsporten, finder sted fra d. 1.-15. juli. Der deltager 10 yachtklubber fra 10 lande i stævnet.

Ud over KDY vil regattaen består af hold fra Portugal, Spanien, Tyskland, Holland og værten, Italien.

Ungdomssejlads på den europæiske scene

- Vi er glade for at lancere dette ungdomshold, som vil repræsentere Danmark i kampen mod en lang række andre europæiske lande i en spændende foiling-kapsejlads til sommer, udtaler Anne Sofie Munk-Hansen, formand for KDY i en pressemeddelse til minbaad.dk. 

- 69F-bådene er hurtige og virkelig seje.  Vores KDY-talenter glæder sig til at foile og lære af nogle af de bedste i verden takket være samarbejdet med det danske ROCKWOOL SailGP-hold, tilføjer hun. 

European Dream Cup bygger på tre kerneværdier: inklusion, bæredygtighed og teknologi og er åben for unge atleter mellem 13 og 18 år. Alle hold består både af piger og drenge.

- European Dream Cup-projektet er et super-fedt initiativ og en fantastisk måde for unge sejlere over hele kontinentet at foile i højtydende både," siger Nicolai Sehested, skipper på det danske ROCKWOOL SailGP-hold.

- Danmark er takket være KDY og ROCKWOOL så heldige at have et hold med i denne konkurrence. Det vil hjælpe os med at opbygge en ny generation af foilere, der kan føre det danske flag i konkurrencer som SailGP i fremtiden. Alle vi på det danske ROCKWOOL SailGP-hold ser frem til at støtte initiativet og følge kapsejladsen til sommer, siger Sehested. 

69F-bådene er designet og bygget af Persico Marine. Foilingbådene er 6,90 m lange og udstyret med et firkantet storsejl, en fok og en gennaker med et samlet sejlareal på 69 m2 (39 m2 modvind) og en vægt på kun 380 kg.

Skabelsen af dansk foiling-karriere

Det danske ROCKWOOL SailGP-hold var d. 28.-29. maj vært for ROCK The Boat Academy i København, hvor Danmarks bedste unge foilere blev undervist af nogle af sportens bedste atleter i professionel sejlsport.

Campen gav de unge sejlere en mulighed for at sejle på holdets ETF26 (Easy To Fly) katamaraner. Danmarks SailGP-hold bemander to af bådene som en del af et nyt program, der skal give SailGP-atleterne flere muligheder for at træne uden for events.

Bådene, der også konkurrerer i ETF-serien, vil primært blive brugt i Danmark, men det er også sandsynligt at atleterne vil bruge bådene i nogle kapsejladser i år.

- En af de største udfordringer i SailGP er manglen på tid på vandet - og derfor ser vi også på andre klasser for at forbedre vores teamwork, kommunikation og foilingfærdigheder, siger Sehested.

- Virkeligheden er, at selv i toppen af sporten er foling stadig så nyt, at vi alle lærer, hver gang vi er på vandet. ETF-bådene svarer mere eller mindre til små F50'ere, men de er meget lettere at betjene og sejle. Derfor ser vi frem til at teste vores evner til sommer, når vi går ind i fjerde sæson af SailGP, tilføjer han 

Den nye sæson af SailGP skydes i gang den 16.-17. juni i Chicago, hvor det danske ROCKWOOL SailGP-hold skal kæmpe mod klodens bedste sejlere i ROLEX United States Sail Grand Prix. Sejladserne kan følges live på TV2 Sport eller på TV2 Play.

Besøg europeandreamcup.eu for mere info om European Dream Cup.

content-loader
content-loader
content-loader