Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Pensionist kan Ib Tranberg, tidligere direktør, oplevede at arbejdsbyrden var for stor som formand for Aarhus Sejlklub med utroligt mange mails han skulle svare på og 86 møder oveni.

Aarhus Sejlklub og Træskibsforeningen Aarhus presset - ingen vil være formænd - fik 3.700 mails på et år

I Aarhus Sejlklub var der ingen ny formand på generalforsamlingen den 26. januar, og Træskibsforeningen Aarhus ser frem mod en generalforsamling, hvor ingen har meldt sig som kandidat. Formand fra Aarhus Sejlklub Ib Tranberg fik 3700 mails på et år.

Af Troels Lykke |

Formænd til maritime foreninger i Aarhus hænger tilsyneladende ikke på træerne. I hvert fald spankulerer de ikke umiddelbart ind i bestyrelserne. Det kan de skrive under på hos både Aarhus Sejlklub og Træskibsforeningen Aarhus.

Begge foreninger står over for at skulle have nye formænd, men på begge adresser er der ikke ligefrem kø til formandsstolen.

I Aarhus Sejlklub lykkedes det ikke at finde en ny formand på generalforsamlingen den 26. januar, og Træskibsforeningen Aarhus ser frem mod en generalforsamling, hvor ingen har meldt sig som kandidat.

Arbejdsbyrden er muligvis en faktor i manglen på interesserede. Det mener i hvert fald den afgående formand for sejlklubben, Ib Tranberg.

- Som det er nu, så er det for tidskrævende. I Aarhus er der masser af visioner for havnen, og der er mange aktører og interessenter, siger Ib Tranberg.

3700 mails

Han har lavet en opgørelse over, hvor meget tid han selv har brugt på formandsposten. På omkring et år har han skullet forholde sig til omkring 3700 mails og har registreret 86 møder, han har deltaget i.

- Og så er der dem, som ikke er registreret. Det er nok nærmere 100 møder i 2022, fortæller han TV 2 Østjylland

Træskibsforeningen Aarhus har lignende udfordringer, fortæller foreningens formand, Bjarke Hansen.

- Der er så mange regulativer, og det tager flere år, hver gang vi vil lave noget, fordi der er så meget administrativt. Der er kommet et pres ud over formålsparagrafferne, mener foreningens formand gennem de seneste fire år.

Svært at finde frivillige

Ifølge en rapport om foreningslivet i Aarhus Kommune, som Videncenter for Folkeoplysning og Idrættens Analyseinstitut forfattede i 2021, siger formændene i de aarhusianske foreninger, at den primære udfordring de kommende år, bliver at skaffe frivillige.

Her lyder det også, at det særligt er frivillige bestyrelsesmedlemmer, som er svære at finde.

"Alligevel oplever flere end hver tredje forening, at det er svært at finde frivillige, og endnu værre er det, når foreningerne skal finde frivillige bestyrelsesmedlemmer," står der blandt andet i undersøgelsen.

Bjarke Hansen stopper som formand i Træskibsforeningen Aarhus, fordi han i 2021 er blevet far, han har et stort træskib, som skal vedligeholdes, og han er blevet leder af et bosted.

Kilde. TV 2 Østjylland

content-loader
content-loader
content-loader