Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Anders hænger her på en båd på Mallorca. Han har bl.a. vundet VM og EM i X-35, deltaget i Ungdoms Americas Cup i 2017, sejlet med store danske sejlernavne som Jesper Bank, Jens Dolmer og Bouwe Bekking.

Ny skarp træner Anders Kronborg Kjær på Oure Kostgymnasiums sejlads-linje

Anders har bl.a. vundet VM og EM i X-35, deltaget i Ungdoms Americas Cup i 2017, sejlet med store danske sejlernavne som Jesper Bank, Jens Dolmer og Bouwe Bekking. - For mig handler det i høj grad om at skabe en stærk holdånd på sejlerlinjen, siger Anders.

Af Troels Lykke |

Anders Kronborg Kjær har siden sommeren 2022 været tilknyttet sejlerlinjen på Oure Kostgymnasium og Oure Højskole. Anders har 18 års kapsejladserfaring, hvor de sidste 11 år har været på højt nationalt og internationalt niveau.

Anders har bl.a. vundet VM og EM i X-35, deltaget i Ungdoms Americas Cup i 2017, sejlet med store danske sejlernavne som Jesper Bank, Jens Dolmer og Bouwe Bekking, samt sejlet med hold fra USA, Monaco, England, Sverige og Tyskland. 

Ud over Anders’ mangeårige sejlererfaring, så har han også en kandidat i Idræt og Sundhed med specialisering i konkurrence og eliteidræt, fra SDU. Her har specielt talentudvikling og sportspsykologi været fagområder, som han har fundet interessante og dykket dybt ned i.

Anders glæder sig til at være en fast del af Oure Sejl Akademi, fortæller Oure til minbaad.dk.

Vil skabe en stærk holdånd på sejlerlinjen

”Jeg er utrolig glad for at være kommet til Skolerne i Oure. Oure har et helt unikt setup med deres stærke samspil mellem sport og skole. Dette samspil er essentielt for unge, som ønsker at bruge mange timer på deres sportsgren, samtidig med, at de tager en gymnasial uddannelse”, fortæller Anders og fortsætter: 

“For mig handler det i høj grad om at skabe en stærk holdånd på sejlerlinjen. Der er ikke noget stærkere end et godt team på tværs af niveauer og aldre. At skabe en tryg og åben kultur, hvor ingen er bange for at stille de dumme spørgsmål eller sige hvad de tænker. Udover arbejdet med kulturen, så lægger jeg meget energi i min egen relation til hver enkelt sejler."

"Forskningen er meget tydelig omkring, at en nær, tryg og åben træner-atlet relation er langt mere hensigtsmæssig end de mere traditionelle trænerroller med stort magtforhold og ”træneren har altid ret”-mentalitet. Derfor gør jeg meget ud af at skabe en personlig relation til hver enkelt sejler og lytte til hver enkeltes udfordringer. Det tror jeg på i sidste ende skaber den største lyst til at komme til træning hver dag, samt den største udvikling både sportsligt og personligt.

Vil også skabe sejlerglæde

Anders ønsker at skabe den samme store sejlglæde som han selv har og vise sejlerne de mange facetter, som sejlsporten har at byde på, både på en kapsejladsbane og som oplevelsessejlads.

Hans mål er, at alle sejlere tager fra Oure med en bred sejlsportserfaring og som ansvarlige sejlere, der kan begå sig sikkert på vandet samt tage rollen som skipper på diverse både.

Anders ser frem til at kunne bruge hans mange års sejlererfaring samt brede viden om talentudvikling til at skabe et helt unikt miljø. 

Vil du høre mere om Anders og sejlerlinjen på Oure Kostgymnasium, kan du komme forbi Oures stand på Fredericia Boatshow d. 25-26. februar og 2-3 marts. 

content-loader
content-loader
content-loader