Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Solo-sejleren Jan Hansen fra Lynetten/KDY gik ærgerligt på grund ved Thurø få minutter efter starten gik i sin Aelopos P30 fra Dubai. Han blev trukket fri og måtte derfor udgå. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
Kapsejlads
Tysk OL-sejler i 470er sejler i større båd nu. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Flerskrogsbåd Black Marlin først igen i Silverrudder mens norsk Landmark 43 var hurtigste kølbåd

Det er let vind og 58 både er udgået, flere med grundstødninger og en ungarsk kvinde knækkede mast på en Farr 26. Her lørdag formiddag er 19 både i mål. Hovedfelt ligger fra Assens mod Svendborg, mens 40-50 både stadig ligger stille i Lillebælt. Søndag kl. 12 lukker Silverrudder.

Af Troels Lykke |

Silverrudder startede fredag 15. september 2023 kl. 10 for de mindste både, bl.a. en tysk dobbelt OL-guldvinder i 470, der stod i trapez i sin ekstremt lette båd.

Vi så ham fører på vej ud af Svendborg Sund. Han havde helt styr på det. Båden ligner en forvokset 505-jolle, men der er en køl på den.

Det var et rekordstort felt fra 16 nationer på 379 både, der strøg fint af sted ud af Svendborg Sund i mecstrøm, først ved 11.30 tiden begyndte strømmen at vende.

Flere gik på grund, herunder en af feltets mest rutinerede sejlere, Jan Hansen i sin toptjekkede Aeolos P30. Han fik hjælp, som flere andre også gjorde, og så må man udgå af solo-sejladsen Silverrudder rundt om Fyn.

Mast knækkede

En ungarsk kvinde knækkede også masten på sin Farr 26 , selvom der har været let vejr rundt om øen. Og lige nu er 40-50 både ved Lillebælt, fortæller stævneleder Steen Lundager til minbaad.dk.

Første båd i mål var for 6. gang Jan Andersen i sin trimaran Black Marlin i siden 17 timer og 58 minutter. Det var langt fra rekord, der er på cirka 14 timer rundt om Fyn, mens første enkeltskrogede båd i 2023 var norske Karl Otto Book fra Norge ti tiden 20 timer og 28 minutter. Se resultater

- Vi håber en masse både kommer i mål i dag, lige nu er der medstrøm i Svendborg Sund, men vinden vil dø igen i nat, men er godt tilfredse, alle har kunne være med i år i den lette vind, siger stævneleder Steen Lundager.

Se vinder-interviews og en masse billeder af Claus Nicolajsen bl.a. www.facebook.com/silverrudder

Se hvor bådene ligger via Tracktrack

content-loader
content-loader
content-loader