Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Trængsel i Svendborg Havn med 379 både. Billedet er taget torsdag 14. september 2023. Foto: Henrik V. Jørgensen
Kapsejlads

Ny rekord i Silverrudder - 379 startende solo-sejlere fra 16 nationer klar i Svendborg Havn - se relive

Der bliver trængsel på startlinjen i dag fredag 15. september udfor Christiansminde, når første start går kl. ti. Ud af 450 tilmeldte er 379 både klar, i let sydlig vind, når sejlerne sendes bagbord rundt om Fyn. Silverrudder sender live og minbaad.dk kommenterer fra vandet. Fin vind og kraftig medstrøm.

Af Troels Lykke |

Kapsejladsen, der blev startet af BådNyt og Svendborg Amatør Sejlklub, blev sejlet første gang i 2012, hvor kun lidt over ti både deltog. 

Ikke alle troede på konceptet, som Morten Brandt fra BådNyt opfandt, en solo-sejlads nonstop Fyn Rundt Svendborg- Svendborg. Det fulde navn er "Silverrudder - challenge of the sea". Det er i dag verdens største sejlads af sin art, arrangeret af Svendborg Amatør Sejlklub.

Og nu slår Silverrudder en ny rekord 13 år efter det hele startet. For aldrig før har der været så mange både fra sejladsen i Svendborg Havn, hvilket Xp44-sejleren fra Rungsted, Henrik V. Jørgensen, har filmet i dag med sin drone.

450 blev tilmeldt i marts 2023 og 379 sejlere er mødt op og havnen er fyldt næsten helt op, forklarer den 67-årige stævneleder og Drabant 30-sejler og tidligere direktør Steen Lundager, der tog over efter at 66-årige Ole Ingeman døde tragisk i sin have i 2022.

Gensalg var opskriften på flere startende

- Der er så mange i havnen fordi vi har lavet gensalg til nye sejlere, når folk melder fra og får startpenge tilbage, derfor er der nu flere både med på startlinjen og vejret har samtidig været fint, så mange af sejlerene fra de 16 lande og kunne sejlet hertil, forklarer Steen Lundager til minbaad.dk.

Stævnet er en dermed stadig en gigantisk succeshistorie i dansk sejlsport og sejlerne, forklarer stævnelederen, forkæles med sponsorpræmier til en værdi af 300.000 kr. Heriblandt præmier fra X-Yachts, Garmin, Seascape, Quorning Boats og H.F. Marine, blandt andet.

Halvdelen af sejlerne har haft stikprøvekontrol om sikkerheden, hvor man tjekker om der er nødraketter, redningsvist, mobiltelefon, sikkerhedsliner og om lanternerne virker bl.a.

Efter 4 sekunder kontaktes sejlerne

Sikkerheden tages igen alvorligt og nu vil man reagere hurtigere, hvis sejlernes gps-trackere slukkes.

- Vi har et helt team af unge fra Oure, men også lodser og sejlere, der kontakter sejlerne hvis deres tracker er slukket i mere end 4 sekunder, for hvis den er slukket får vi en sms om det, siger Steen Lundager, der har 105 frivillige til at hjælpe sig med stævnet.

Følg sejladsen live herfra: www.facebook.com/silverrudder 

Se hvem der sejler med

content-loader
content-loader
content-loader