Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kevin Shoebridge fra holdet fortæller at den tidligere vinderbåd nu følger de nye designregler for AC i Barcelona, efter designere og bådebyggere i et par måneder har arbejdet med båden. Foto: Emirates Team New Zealand

Kiwiernes vindende AC75er klar igen efter ændringer - cykelryttere får stor betydning

America's Cup vinderne Team New Zealand har relanceret deres 2021 America's Cup-vindende båd Te Rehutai, med nye farver, dobbeltror og andre diskrete designfunktioner, som holdet hævder vil løfte holdet, især plads til cykelryttere, før cuppen sejles i Barcelona i 2024.

Af Troels Lykke |

AC75eren Te Rehutai fik sin mast installeret og sit skrog kortvarigt i vandet mandag i Auckland, New zealand.

Den foilende båd var tilbage i hallen tirsdag for nogle mindre justeringer i håbet om at komme under sejl senere på ugen. Det hele handler om at blive klar til Barcelona, hvor en ny AC75er vil være klar. I mellemtiden relancerer kiwierne deres vindende AC-båd, skriver den newzealandske avis Stuff

Kevin Shoebridge fra holdet fortæller at den tidligere vinderbåd nu følger de nye designregler for AC i Barcelona, efter designere og bådebyggere i et par måneder har arbejdet med båden.

En af tingene var at fjerne de løbende bagstag, ligesom der er kommet et nyt dækslayout efter at besætningen er reduceret fra 11 til otte sejlere denne gang.

Cykelryttere får en stor rolle

Det betyder at der nu er fem grindere, hvor man kan cykle for at trække spillene. Der er dermed stærke cykelryttere på holdet med stærke ben og stor kondition.

"Det er ingen hemmelighed, at de fleste, hvis ikke alle, af holdene går ad cykelvejen i deres AC75-design til Barcelona," sagde cykelrytteren Simon van Velthooven, som hjalp med at vinde pokalen med dette modige træk til Bermuda 2017.

"Selvfølgelig har vi en vis erfaring med cykling fra den 35. America's Cup på Bermuda, men det var seks år siden nu, så vi har arbejdet tæt sammen med designerne for at skabe de mest effektive systemer som muligt," siger Simon van Velthooven og fortsætter.

"Men når vi siger det, vil dette ikke ændre på det faktum, at vi som cykelryttere stadig bliver forpligtet til at presse os selv til den fysiske grænse, hver gang vi er ombord, men det vil være en kærkommen afveksling fra de lange timer, vi bruger på en stationær cykling i fitnesscenteret hver uge."

Læs mere: americascup.com

content-loader
content-loader
content-loader