Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Alinghis 75 fods foilende båd har smidt sig. Foto: Alinghi RBR media

Alinghis America's Cup-hold kæntrer på første træningsdag i Barcelona

Efter en vellykket dag med sejlads blev Alinghi Red Bull Racings BoatZero ramt af voldsom regnbyge, som udviklede sig over byen Barcelona onsdag eftermiddag, da AC75eren blev bugserede tilbage med sejl nede lagde den sig ned og fik mindre skader.

Af Troels Lykke |

America's Cup-bådene er uden køl og derfor skal der i sagens natur ikke meget til at tingene skal gå galt.

Alinghi Red Bull Racing Team, der fik deres båd for flere uger siden, måtte kæntre på deres første træningsdag, dog under specielle omstændigheder. 

Holdet skal deltage i den 37. America's Cup i 2024, og som en ny deltager i denne omgang har holdet fra Schweiz tilladelse til at sejle deres brugte AC75 i et antal dage i år, hvor andre hold ikke må på vandet i deres America's Cup-klassebåde.

Da deres båd var på vej i havn, væltede en byge ned over deres båd så den smed sig med masten i vandet, dog uden sejl på.

Nogle af besætningsmedlemmerne blev væltet over bord, men alle vendte tilbage i god behold til holdbasen.

Mindre skade på bagbords foli-arm og på skroget

"Alinghi Red Bull Racings BoatZero led mindre skade på bagbords foli-arm og på skroget. Vi er snart tilbage på vandet og fortsætter med vores forberedelse til den 37. America´s Cup." siger Silvio Arrivabene, Co-General Manager for Alinghi Red Bull Racing.

Klichéen i America's Cup-racing er, at den eneste ting, du ikke kan købe, er tid, så disse træningsdage ses som en særlig nøgle i forhold til at indhente udviklingen, og informationsholdene i det sidste America's Cup var i stand til at sikre racing og træning i deres AC75'ere.

www.americascup.com

content-loader
content-loader
content-loader