Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Alinghis træningsbåd, BoatZero. Foto: Alinghi Red Bull Racing / Olaf Pignataro

America's Cup bliver Barcelona 14 dage i oktober 2024 og tæt på land og i store bølger

12. til 27. oktober 2024 bliver der folilende AC75erne i den 37. America's Cup. Fire hold: USA, Storbritannien, Schweiz og Italien vil udfordre vinderne New Zealand. 16. oktober er det kvindernes finale i ny AC40-bådtype, der også bruges til udvikling. Se den vælte her.

 

Af Troels Lykke |

Man kan allerede flyve til Barcelona og se de spektakulære AC75ere, der foiler løs på store bølger i Middelhavet.

For det schweiziske udfordrerteam Alinghi Red Bull Racing træner i byen Barcelona i New Zealands første AC 75, som de har modificeret til næste America's Cup og kalder BoatZero. Den blev oprindeligt bygget i 2019.

Alinghi Red Bull Racing er det første hold i den 37. America's Cup, der gjorde Port Vell i Barcelona til sit hjemsted. Alinghi er ikke hvem som helst, de har før vundet America's Cup, der som bekendt sejles som båd mod båd, kaldet match race.

Langs byens strand

Men det er først om et par år det går løs og verdens mest prestigefulde sejlads gennem tiderne, America's Cup, vil foregå langs byens strand i Barcelona, kun få hundrede meter fra land, viser et kort som arrangørerne har sendt ud. 

Det er det bedste udfordrerhold, der skal møde Emirates Team New Zealand den 12. oktober 2024. Inden da har det været en hård kamp mellem de fire udfordrere.

Det er holdet, der først får syv sejre, der vinder, så der kan blive op til 13 sejladser, hvor de først sejladser starter 12. oktober 2024 i den fantastiske by, Barcelona og cirka 14 dage frem, alt efter hvor hurtigt de syv sejre er i hus.

AC 40 til kvindernes finale og mændenes indledende sejladser

16. oktober er det kvindernes finale. Der vil være en separat regatta for kvinder i AC40, som er en lynhurtig foilende båd med en besætning på fire, hvor der placeres to i hver side.

Det er de forsvarende vindere Emirates Team New Zealand, der har udviklet en 40 fods træningsbåd, som også tilbydes til andre hold.

Denne båd skal bruges af holdene i indledende runder, hvor alle hold har samme båd. 

AC40 er også tænkt som en udviklingsplatform for holdene, og det er Emirates Team New Zealand nu gået i gang med.

Følg med: www.americascup.com/

content-loader
content-loader
content-loader