Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Endagsstævnet X-YACHTS STAR MEETING starter i morgen i Skovshoved. Foto: Frederik Sivertsen

Topsejlere igen til X-Yachts Star Meeting i Skovshoved - de unge mod de ældre

Det er 3. gang at X-Yachts med Sejlsportsligaen og Skovshoved Sejlklub, inviterer landets stjernesejlere fra forskellige klasser til endagsstævne i J70. Årets deltagere er bl.a. de ældre America's Cup-sejlere Sten Mohr, Jesper Radich og de unge Christian Peter Lübeck og Jeppe Borch.

Af Anna Brinch |

X-Yachts Star Meeting leverer som regel varen når det kommer til god og spændende sejlads. Det er er et mix af hold som gør det godt i Sejlsportsligaen, og store navne fra andre klasser i sejlsporten, som ikke nødvendigvis har brugt lige så mange timer i J70 bådene, som ligaholdene.

Det giver nogle fede sejladser mellem holdene der træner hjemme i deres lokalklubber til hverdag, og professionelle sejlere der har tilbragt det meste af deres liv i både fra OL-klasserne, Americas Cup både eller andre store yachts nede i Middelhavet.

Hvem løber med sejren?

Blandt favoritterne til at vinde dette års stævne, må selvfølgelig nævnes de forsvarende mestre, TALENTFABRIKKEN med den tidligere rorsmand fra America’s Cup, Sten Mohr, ved roret.

Man skal heller ikke tage fejl af X STARS ONE. Holdet er en blandet besætning fra Roskilde Sejlklub der netop var vundet Sejlsportsligaen 2023, med Jeppe Borch ved roret, men inkluderer også X-Yachts CEO Kræn Brinck Nielsen, som en af gasterne på holdet.

Holdet har netop sejlet X-Yachts Gold Cup sammen i sidste måned. Om forventningerne til stævnet udtaler Kræn Nielsen i en pressemeddelelse fra Sejlsportsligaen:

- Det er stævnet hvor det er meget svært at forudse en vinder fordi der er så mange gode sejlere, men en ting er sikkert; det bliver en sejler fest både på land og vand, det har vi set 2 år i træk. Jeg ser meget frem til i år og er meget glad for alle de danske profiler der bakker op om Star Meeting.

Tilskuervenlig sejlads med målgang lige uden for havnen

Alle er velkomne komme ned på Skovshoved Havn og nyde noget god, tilskuervenlig sejlads. Der vil være målgang helt tæt på land, og live speak af Susanne Salminen og Ditlev Leth. Meget bedre tilskuerforhold fåes vist ikke. 

Hvis ikke man finder vej ned til Skovshoved, kan man følge live resultater og tracking her

Holdliste til X-Yachts Star Meeting:

Holdnavn         Skipper                                                                                                      

BANDHOLM  = Bo Schülein

HAPPY MOMS = Winnie Walsted

YOUNG ONE = Rasmus Lumbye

SKOVSERNE = Lars Nordbjærg

PETER WARRER = Peter Warrer

KDY WOW  = Lotte Meldgaard

TALENTFABRIK = Sten Mohr

X STARS ONE = Jeppe Borch

ONE SAILS  = Mads Christensen

KDY SHARKS = Henrik Jensen

YOUNG WOW = Naja Bjørnholt

TEAM SALT = Line Just

TEAM CP = CP Lübeck

ELVSTRØM  = Elvstrøm Sails

TALENT ØST = Rebekka Johannesen

TEAM DORTHE O = Dorte O Jensen

TEAM DIXI  = Bjørn Christiansen

LIMFJORDENS HELTE = Villiam Jensen

TEAM IDA MARIE  = Ida Marie Baad

TEAM RADICH = Jesper Radich

TEAM SOMMERLUND = Hans Sommerlund

 

content-loader
content-loader
content-loader