Svendborg slap nådigt gennem stormfloden, mens havne i Drejø og Skarø blev ramt
Det venter et større oprydningsarbejde på Skarø og Drejø, fortæller Christian Steffensen, havnemester i Svendborg, efter stormfloden. Der var blandt andet en flydebro, som havde lagt sig på land. En privat båd havde taget samme tur.
- Skarø og Drejø blev hårdest ramt, og Drejø (se kort) er absolut den havn, hvor det var voldsomst og med de største ødelæggelser, siger havnemester i Svendborg, Christian Steffensen, og uddyber skaderne, som stormfloden har forvoldt på Drejø Havn:
- Hele molehovedet og belægningen derude har det ikke godt. Vi har en flydebro, som har lagt sig på land. Der var også en privat båd, der er skyllet op på land. Lige nu er vi derovre for at kigge dels på ventesalsbygningen, der ligger ude på molehovedet, dels servicebygningen, der ligger længere inde på land og se nærmere på, hvor omfattende skaderne er, fordi vandet har været derinde, siger havnemesteren til Fyens.dk.
Han forklarer, at førsteprioritet på Drejø har været at sikre færgedriften, som blev genoptaget lørdag, og at sørge for, at folk kan komme til og fra færgen på den medtagede mole.
Dyrt med broer, veje og anlæg
Havnen på Skarø blev ikke ramt lige så hårdt som Drejøs, men er dog også mærket efter stormfloden, forklarer Christian Steffensen:
- Der er en bådebro på østsiden, som er knækket. Om den kan repareres, eller der skal bygges en ny, kan vi først vurdere senere. Derudover er vi derovre for at kigge på ventehuset, som stadig står der, og servicebygningen, fordi vi har været lidt nervøse for træbeklædningen, der har fået meget vand. Det er vi ovre for at besigtige nu, siger havnemesteren.
Christian Steffensen medgiver, at der formentligt venter en større regning, når skaderne på især de to ø-havne skal udbedres.
- På øerne tænker jeg, at det blev en lidt dyr aften. Jeg tør slet ikke at sætte beløb på, hvad der er ødelagt for, men broer, veje og anlæg på havne er sjældent billigt at lave, konstaterer havnemesteren.
Kilde: Fyens.dk