Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Billedet er ikke fra Thurø men er et arkivfoto.

Tre både sank på Thurø i stormfloden - ejerne var der ikke

På den sydfynske ø Thurø ved Præstelandingens Brolaug i Svendborgsund har stormfloden kostet adskillige bådejere deres båd, hvor ejerne ikke havde sikret sig tilstrækkeligt før stormen. TV 2 NEWS var forbi fredag aften. Stormfloden er nu på tilbagetog.

Af Troels Lykke |

Da TV 2 NEWS besøger bådelauget, hvor bådene ligger ubeskyttet, er vejret stadig vildt og voldsomt.

Tre både ligger sunket og skvulper hjælpeløst rundt i bølgerne inde omkring bådebroen, og yderligere en havareret båd er endt nede ved brolauget, hvor den ligger oppe på land.

Den tilkomne båd ligger normalt en halv kilometer længere oppe ad kysten.

Intet at gøre

Brolaugets formand Per Ingemann Nielsen kalder det et forfærdeligt syn, men erkender også, at bådene er tabt.

- Der er ikke rigtig noget at gøre ved det, når det er sket, siger han til TV 2 NEWS. Se tv-indslag med de sunkne både.

Brolauget kan bare se til, hvis ikke ejerne selv tager affære. Det er ejerne selv, der skal sikre deres både.

Formanden ville ønske, at ejerne havde kigget til bådene og sat ekstra fortøjninger i tide, så de havde ligget mere stabilt og dermed måske kunne have klaret skærene, fortæller TV 2 News.

Stormfloden er slut

Ved Hesnæs på Falster var den højeste måling sent i går aftes 239 centimeter over normal vandstand. Herefter stoppede målingerne, hvorfor der er usikkerhed omkring vandstanden i løbet af natten.

I Aabenraa var nattens vandrekord 216 centimeter over normalniveauet, i Haderslev 214 centimeter og i Sønderborg målte vandet 210 centimeter over den normale vandstand.

Vejret har dog været barskt i det meste af landet. Det har været meget blæsende i hele Danmark med en middelvind af stormstyrke både på Sjællands Odde og i Skagen med dertilhørende kraftige vindstød, fortæller dr.dks artikel 'Stilhed efter stormen', der viser læserfotos fra stormfloden.

content-loader
content-loader
content-loader