Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sjælland Rundt Week 2023 er et eksempel på at man stadig har et godt arrangement med mange deltagere, men generelt har der gennem årene været færre deltagere, dog ikke i solo-sejladser som Silverrudder eller doublehand-sejladsen AFI Marine2Star. Foto: Sjælland Rundt Sailing Week

Færre aktive kapsejlere lukker stævner - Guldborgsund Baltic Race var et af dem - hvad sker der?

Palby Fyn Cup og Classic Fyn Rundt havde færre deltagere i år, end de plejer. - Og vi aflyste vores Guldborgsund Baltic Race i år, og kan nu se at flere også i Tyskland har været nødt til at gøre det samme, siger Carl-Erik Juel Hansen fra Nykøbing Falster. Han søger svar på hvorfor det sker.

 

Af Troels Lykke |

Sejler Carl Erik Juel Hansen, der var i løbsledelsen af Guldborgsund Baltic Race, tager nu bladet fra munden og skriver til minbaad.dk i frustration over nedgang i kapsejladser, fordi færre både stiller op. Så meget så de måtte aflyse deres kapsejlads, selvom de havde den lokale kommune i ryggen og en del frivillige fra sejlere i området til at arrangere:

Jeg tænker at kapsejlads mere og mere går i mod professionelle eller semiprofessionelle sejlere, det er der jo absolut intet galt i.

Men hvor er alle de sejlere der tidligere var på banerne i alle de lokale sejladser rundt omkring.  Det var jo her interessen for sporten blev vakt for mange nye sejlere, og det var her beslutningen om at anskaffe en båd, kunne være medvirkende til at føre beslutningen ud i livet, for diverse gaster på de deltagende både.

Hvad er årsagen til at de sidste to generationer ikke har den samme lyst til at kapsejle, som vi gjorde for år tilbage?

Unge har ikke tid

Lokalt har vi været ude og spørge vore nye sejlere, og det svar som går igen, er, at de unge mennesker ikke har tid. De mangler gaster - Vi har så meget andet vi gerne vil.

Men er det det korrekte svar?

Præcis de samme problemer findes jo også i mange klubber på børne- og ungdomsfronten.

Det vil jeg gerne tro på, men hvordan fik vi andre tid,? fortæller Carl Erik Juel Hansen, der nu er pensionist.

Jeg mindes også at have travlt  med karriere og børn, men aldrig mere end jeg havde tid til diverse apsejladser.

Kunne det ikke være interessant at få undersøgt hvad der skal til, hvis det overhovedet er muligt, at få de nye sejlere til at interessere sig for kapsejlads.

Hvad er det vi gør forkert - eller hvad er årsagen til at deltagerantallet falder, eller i værste fald, helt stopper med kapsejlads, lyder det fra Carl Erik Juel Hansen, der selv stadig er aktiv gast på en Luffe-båd.

content-loader
content-loader
content-loader