Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Guldborgsund Baltic Race i Nykøbing Falster er aflyst i 2023.

Guldborgsund Baltic Race aflyses i 2023 - 18 både for lidt

- I sejladsledelsen har vi holdt bestyrelsesmøde, og her traf vi den svære beslutning at aflyse sejladsen. Vi finder det ikke seriøst og sportsligt korrekt at gennemføre sejladsen med kun 18 både tilmeldt, lyder det fra de frivillige klubfolk på Falster.

Af Troels Lykke |

Ledelsen i Guldborgsund Baltic Race har skrevet til de tilmeldte sejlere og orienteret dem om vores beslutning. De tilmeldte sejlere vil naturligvis på deres startpenge retur uden nogen form for gebyr, lyder det i en pressemeddelse.

- Det har fra sejladsens start været vores hensigt at handle, som vi gør, hvis vi ville komme i den situation, at der var for få tilmeldte både. Vi er i bestyrelsen rigtig ærgerlige over, at det ikke er lykkedes at tiltrække flere deltagere til ”Danmarks smukkeste kapsejlads”.Vi synes selv, at de baner, vi havde planlagt for i år, var de mest udfordrende, man kunne ønske sig, fortæller ledelsen på Falster.

De nye udfordringer, hvor man inde i sejladsen havde forskellige omsejlingsmuligheder, sammenholdt med at Bøgestrømmen i år var i spil på nogle af banerne, havde vi glædet os til at se, hvordan sejlerne ville løse.

- Sådan skulle det imidlertid ikke være, og det er vi rigtig kede af. Hvis nogle af de tilmeldte sejlere havde planlagt ophold i Nykøbing i forbindelse med sejladsen, vil de kunne ligge gratis fra 24/8 og frem til 31/8, lyder det videre.

- Det har været nogle spændende år med sejladsen, og herfra skal lyde en stor tak ikke mindst til Guldborgsund Kommune, som har ydet en enestående støtte til os. Dette gælder også kommunens medarbejdere i Park og Vej, og naturligvis også i administrationen. Vi takker også vores sponsorer, og ikke mindst alle vores frivillige, som har arbejdet ihærdigt med at skabe rammene under sejladsens afvikling, fortæller sejladsledelsen i Guldborgsund Baltic Race.

content-loader
content-loader
content-loader