Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Guldborgsund Baltic Race er klar til at tage imod sejlere fra ind- og udland. Arkivfoto af Safir

Guldborgsund Baltic Race får økonomisk rygstøtte med 225.000 kr. fra Guldborgsund Kommune

Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget har bevilliget 225.000 kr. til den store maritime sportsevent, der afholdes fra 26. august for single- og doublehanded-sejlere. De skal kapsejle på tre forskellige banelængder fra 80 til 225 sømil.

Af Troels Lykke |

Den 26.- 28. august afholdes en stor international kapsejlads med start og mål i Nykøbing Falster og sejlads i farvandene omkring Lolland-Falster, der af mange omtales som et udfordrende og spændende område at sejle i, på højde med sejlads i den svenske skærgård og Det Sydfynske Øhav.

- Jeg er virkelig glad for, at vi igen kan afholde en kapsejlads af denne kaliber, og jeg vil gerne sende en stor tak til de seks sejlklubber, der er gået sammen om den store opgave. Den er klart med til at brande Guldborgsund som et unikt område for sejlads og aktive oplevelser på vandet. Jeg er sikker på, vi får nogle fantastiske dage, som jeg er glad for at vi kan støtte op om, siger udvalgsformand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, Martin Lohse.

225.000 kr. til sejladsen

Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget har bevilliget 225.000 kr. til den store maritime sportsevent, der afholdes for single- og doublehanded på tre forskellige banelængder fra 80 til 225 sømil.

- Det betyder naturligvis rigtig meget, at kommunen går ind og støtter sejladsen med dette store beløb. Sidste år, hvor vi også deltog i kapsejladsen, nåede antallet af tilmeldte op på 128, hvoraf de 88 kom fra Tyskland, forklarer Carl Erik Juel Hansen fra Sejlforeningen Vikingen, der er med til at arrangere sejladsen.

- Det er jeg ret sikker på kan lade sig gøre igen. Sejladsen tiltaler mange sejlere, som gerne vil deltage i sejladsen, hvor de både kan afprøve deres evner til at sejle og til at navigere, påpeger Juel Hansen.

Storskærm på havnen

I forbindelse med sejladsen vil publikum kunne købe mad og drikke samt følge med på storskærm.  

- Jeg kan ikke understrege nok, hvor stor betydning det har, at vi afholder denne type events. Det giver både nogle gode oplevelser til vores borgere, der kan følge med i sejladsen fra kajkanten, men det tiltrækker også turister til området, som enten deltager i sejladsen eller vender tilbage som feriegæster for at se nærmere på området, slutter udvalgsformanden.

Guldborgsund Baltic Race afholdes af Toreby Sejlklub, Nysted Sejlklub, Sejlforeningen Vikingen, Guldborgland Bådelaug, Bådeklubben Guldborgsund og Sejl & Motorbådsklubben Grønsund, som har indgået en partnerskabsaftale med Guldborgsund Kommune.

Tilmelding: www.guldborgsund-baltic-race.dk/

content-loader
content-loader
content-loader