Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Line Juhl er lige nu den mest fremtrædende internationale dommer, som Danmark råder over. Til dagligt bor hun i Kirke Hyllinge på Sjælland og er softwareudvikler. Privatfoto

Dommer Line Juhl på kæmpe opgave: Ked at skulle afgøre The Ocean Race, men det er vores job nu

Den 38-årige dommer Line Juhl, er i morgen 29. juni kl. 10 i jury-høring med sejlere og 5 andre medlemmer fra World Sailing International Jury, har et tungt ansvar på sine skuldre lige nu. Hun forsøger at være helt upartisk og følger holdene i The Ocean Race lige meget, siger hun til minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

En juryafgørelse offentliggøres torsdag i denne uge efter kollisionen mellem 11th Hour Racing Team og Guyot ved starten i Haag. Dette vil afgøre den endelige placering for denne 2023-udgave af The Ocean Race.

Lige nu har PRB-Holcim et point mere end 11th Hour Racing før jury holder møde i dag. Men når mødet er slut kommer der en afgørelse. Og netop det er et tungt ansvar, lyder det fra den 38-årige dommer, Line Juhl, der til dagligt er softwareudvikler og er uddannet cand.scient. i matematik og har en pHd i datalogi.

Hun har været tilknyttet The Ocean Race i bl.a. Aarhus, hvor hun også var i juryen, også når det blev dømt på vandet. Når inport race i Genova sejles på lørdag skal hun også dømme på vandet og sidde i jury.

Men i morgen torsdag 29.6 fra kl. 10.00 i Genova vil tre kvinder og tre mænd fra World Sailing International Jury beslutte om 11th Hour Racing får point-godtgørelse efter de blev sejlet ned af den anden IMOCA 60er, Guyot, der kom på bagbord halse og ikke havde set det amerikanske hold. Se den vanvittige kollision i bunden af artiklen.

Føler det er en meget stor beslutning

- Jeg er ked at skulle afgøre The Ocean Race, men det er vores job nu i juryen. Jeg føler det er en stor beslutning vi skal tage, når det er så endeligt det vi beslutter, siger Line Juhl, der førsøger at være upartisk.

- Jeg har ikke sympati for nogle af holdene og det er bevidst, så jeg ikke holder med nogle af holdene, men jeg har selvfølgelig set kollisionen mellem 11th Hour Racing og Guyot i Haag. Vi holder en høring (i Genova fra kl. 10 i dag, red.), og derefter tager vi en beslutning, siger Lene Juhl til minbaad.dk.

Hun fortæller også at det er cool at være med i juryen i The Ocean Race, noget hun også gjorde ved OL i Japan i 2021.

- Det her er anderledes, det er sindssygt fedt at være med i noget, der er så anderledes og med utroligt meget presse på i The Ocean Race, selvom det bare er en hobby for mig. Jeg fandt jo ud af at jeg var en bedre dommer end en sejler.

I andre sportsgrene får man ikke godtgørelse

Dommen i dag handler om godtgørelse og det er ikke noget man kender fra andre sportsgrene.

- I andre sportsgrene kan man ikke få godtgørelse og i sejlads får man det typisk hvis du hjælper andre til søs, da der skal være et incitament til at hjælpe andre, siger Line Juhl.

World Sailing International Jury består af seks jurymedlemmer, herunder juryformand Andres Perez. Hele juryen er her:

Andrés Pérez IJ/IU ESP (formand)
Chris Atkins IJ/IU GBR (næstformand)
Pauline Den Burger IJ NED
Line Juhl IJ DEN
George Priol IJ FRA
Sofia Truchanowicz IJ/IU POL

www.theoceanrace.com

content-loader
content-loader
content-loader